1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kerbela şehitleri anıldı

KERBELA ŞEHİTLERİNİ ANMA GECESİ DÜZENLENDİ

İmam Hüseyin Kültür Derneği ile Adıyaman belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Kerbela Şehitlerini Anma Gecesi'nde duygusal anlar yaşandı.

Belediye düğün salonunda gerçekleşen gece Cafer Kurtuluş'un Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Hz. Hüseyin'in şahadetinin 1370. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen gecede konferans, tiyatro gösterisi ve ağıt ve deyişler sahnelenirken, geceye katılanlara aşure dağıtıldı. Adana İmam Hüseyin Derneği'nin 13 kişilik tiyatro ekibi tarafından Kerbela olayı sahnelenirken, yine Adana İmam Hüseyin Derneği'nin başka bir ekibi tarafından ağıt ve deyişler seslendirildi. Adana İmam Hüseyin Derneği tarafından sahnelen tiyatro ile ağıt ve deyişler geceye katılanların duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

Alevi Din Alimi Hüseyin Alagöz, gecede Hz.Hüseyin'i ve Ehli Beyt sevgisini anlatan konferansta, Ehli Beyt Sevgisi'nin İslam dinindeki öneminden bahsederek, Allah'ın namaz, oruç gibi Ehli Beyt sevgisini emrettiğine işaret etti.

Vali Ramazan Sodan, Allah'ın peygamberleri vasıtasıyla insanlara saadet yolarını gösterdiğini ve insanların iyi ve kötü her şeyi ayırt etmesi gerektiğini kaydederek, "Dinimizi insanların iman etmelerini kardeşçe yaşamların inanların kardeş olduklarını ilan etmiştir. Yine adam öldürmeyi, büyük günahlardan saymıştır. Fakat dünyada, asi, zalim ve cani insanlar Allah'ın emirlerine karşı gelenler büyük günahlar işleyebilmiştir. Muharrem ayının 10. günü Sevgili peygamberimizin mübarek torunu 10 büyük imamın şehit edilmesi bütün Müslümanlar için çok büyük musibet ve üzüntüdür. Kerbela faciası hatırlanınca her zaman üzülün kalplerimiz sızlasın. Bu faciaya yapanlarda tarihte günümüze kadar hep lanetlenmişlerdir. Ahiret de cezalarını çekeceklerdir. Allah bizleri, Peygamberimizin sahabelerinin, ehli beytinin sevgisine nail etsin" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise Peygamber Efendimizin insanlığa armağan ettiği ortak değerler arasında Ehli beyt sevgisinin geldiğini belirterek, "Bir Allah'a, aynı Peygambere ve Kurana inanan, kıblesi, mezarları, sevinçleri, acıları, bayramları, tarihi ve dili bir olan ortak bir maziden gelen beraber gülüp beraber ağlayabilen, ortak kaderi paylaşan bir milletin mensupları olarak Peygamberimizden bizlere Ehli beyt sevgi, saygı ve bağlılığımızdır" şeklinde konuştu.

İmam Hüseyin Kültür Derneği Başkanı Mehmet Küçük de, insanların yaşamında çeşitli ihtirasların, dünyevi arzu ve heveslerin etkisinde kalınabildiğini, "Kalbi hastalıklarımızdan dolayı başkalarının haklarına tecavüz etmekten çekinmeyecek kadar ileri gidebiliyor. Böylece yaşadığımız ortamı yaşanılmaz hale getirebiliyoruz. İnsanlık tarihi bunun en açık şahididir.İşte Bosna, işte Gazze, işte Halepçe ve işte Kerbela bunlara örnektir. Eğer mutlu ve huzurlu olmak istiyorsak,kardeşçe ve insanca yaşamak istiyorsak, kalplere hayat veren, peygamberlerin getirdiği saf ve berrak olan ilahi öğretilere ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Geceye, Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Mehmet Erdoğan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KERBELA ŞEHİTLERİNİ ANMA GECESİ DÜZENLENDİ
KERBELA ŞEHİTLERİNİ ANMA GECESİ DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 10:30:04
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 23:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?