1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

KETEM kansere karış bilinçlendiriyor

Adıyaman Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından, 4 Şubat Dünya Kanser Günü sebebiyle kanser hastalarına ve vatandaşlara yönelik eğitimler verildi.

Adıyaman KETEM sorumlu pratisyen hekimi Dr. Özlem Kaş, 4 Şubat Dünya Kanser Günü münasebetiyle verilen eğitimler sonrasında açıklamalarda bulundu. Türkiye'de kanser hastalığına ciddi paraların ödendiğini belirten Adıyaman KETEM sorumlusu Dr. Özlem Kaş, Adıyaman KETEM'in Türkiye'de kurulan ilk üç merkezden biri olduğunu söyledi.

KETEM'in kanserde erken tanı oranını arttırmak üzere ücretsiz hizmet veren kurumlar olduğunu dile getiren Dr. Özlem Kaş, kansere karşı vatandaşları bilinçlendirdiklerini belirtti.

Kanser tanıları için özellikle sağlıklı insanları beklediklerini vurgulayan Dr. Özlem Kaş, "Kansere erken tanı konulduğu zaman hastalıktan kurtulmak daha kolaydır. Kanser teşhisi konulan bir kişinin tanı sırasında hastalığı artmış olabilir. Bu nedenle sağlıklı vatandaşların kanser hastalığına karşı başvurularını yapmaları önemlidir. Kanser hastalığından düzgün beslenerek, sigarasız bir yaşam, spor yaparak ve stresten uzak durabiliriz. Polikliniğimize 1656 hasta başvurmuştur. Adıyaman KETEM olarak 1400 tane meme polikliniği yaptık. Bin 500 mamografi çekimi yaptık. Hastane olarak 27 tane kanser hastası çıkarmışız" dedi.

Öte yandan Dr. Özlem Kaş, Kanser hastalığına yönelik verilen eğitimlerin erkeklere ayrı, bayanlara ayrı seanslarda verildiğinin altını çizdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 12:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?