6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

KETEM kansere karşı bilgilendiriyor

4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ

4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Adıyaman Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından stant açıldı.

KETEM sorumlusu Patoloji Uzm. Dr. Fatma Seher Pehlivan ile diğer görevliler hasta ve hasta yakınlarına kanser ile ilgili bilgiler verdi. Hastanenin poliklinik bölümünde açılan standa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Stadın iki gün boyunca açık olacağını belirten Başhekim Uzm Dr. Mehmet İnan, 35 yaş üstü kadınların ve 50 yaş üstü erkeklerin tarama amaçlı tetkik yaptırmalarını istedi. İnan, sağlık güvencesi olmayan vatandaşların işlemlerinin ücretsiz olduğunun altını çizdi.

KETEM sorumlusu Patoloji Uzm. Dr. Fatma Seher Pehlivan, kanserin sağlık ve yaşam sorunu olarak dünya genelinde giderek önem kazandığını kaydederek, "Kanserin öldürücü boyutu yanında tedavisinde kullanılan pahalı teknoloji ve ilaçlar, hastaların uzun süren tedavileri, tedavide yer alan ekibin sayısının fazla olması gibi faktörler, ekonomik boyutunu da ön plana çıkarmaktadır. Bu yüzden kanserle savaşta en önemli nokta kanser görülme oranlarını azaltma ve kansere bağlı ölüm oranını düşürmek için erken ya da iyileştirilebilir bir aşamada kanserin tespit edilmesidir. Bu nedenle kurulan KETEM'lerin en önemli amaçları toplumda kanser konusunda farkındalık yaratmak, yüz yüze eğitimlerle kişileri korunma yöntemleri ve tarama programları hakkında bilgilendirmektir. 2003'ten bu yana hizmet veren Adıyaman Devlet Hastanesi bünyesindeki KETEM olarak amacımız; kanseri korkulan kaçılan bir hastalık değil konuşulabilir bir duruma getirmek, önlenebilirliğini halka anlatmak ve bu kapsamda ulusal tarama programlarını yürütmektir" dedi.

4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 15:53:05
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 23:20:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?