6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

KETEM'den kanser eğitimi

KETEM'DEN KANSER EĞİTİMİ

1 Nisan 'Kanser Haftası' nedeniyle Adıyaman Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kanser eğitimi verildi.

Halk Eğitim Merkezi'nde verilen eğitim toplantısına konuşmacı olarak katılan ebe Rukiye Bozan, bu eğitimlerin okullarda da verileceğini söyledi. Bozan, konuşmasında kanserden erken tanı ile korunma yöntemlerini anlatırken, diğer konuşmacı ebe Halime Tosun ise; "Hastanemizin Ketem Merkezi'nde Kanserden korunmak için erken tanı amaçlı yapılan hizmetler 30-65 yaş gurubu kadınlara rahim ağzı kanseri ve 50-69 yaş gurubu kadınlara meme kanseri 50-70 yaş gurubunda kadın ve erkeklere bağırsak kanseri tarama testleri yapılmaktadır. Sağlık Güvenceleri olmayan kişiler hastanemize ücretsiz taramadan geçmeleri mümkün olmaktadır" dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Mehmet İnan, "Adıyaman halkına en iyi şekilde hizmetlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda halkımızın hastalıklara karşı erken teşhisinin önemli olduğu konusunda duyarlı olmalarını ve bir an önce hastanemize başvurarak gerekli tektik ve tedavilerini yaptırmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

KETEM'DEN KANSER EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 15:40:00
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 16:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?