6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

KETEM'in saha çalışmaları hızlandı

KETEM'İN SAHA ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Adıyaman Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tedavi ve Eğitim Merkezi (KETEM) köy ve ilçelerdeki eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

KETEM hastane içindeki faaliyetlerinin yanı sıra köy ve ilçelerde de eğitimler veriyor. Saha çalışmalarına hız veren KETEM, vatandaşları kanser konusunda bilinçlendiriyor.

Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet İnan, KETEM'in Adıyaman genelinde tüm kadınlara ulaşıp, kanser konusunda genel eğitim verip taramalarını yapabilmek için çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

İnan, "Köy ve ilçelerde bulunan vatandaşların taramadan geçtikten sonra hastane bünyesinde görev yapan araçlarımız ile hastanemize getirilerek daha teknolojik ortamda tedavilerini sürdürüyoruz "dedi.

KETEM Hekimi Dr.Nuray Aksoy Aşuk ise, köylerde kadınlara meme, rahim ağzı ve kalın barsak kanserleri ve erken teşhis yöntemlerinin anlatıldığını belirterek, "Tarama kapsamına giren kadınlar hastanemizde bulunan KETEM birimine taşınarak, burada 30 yaş üzerindeki kadınlara rahim ağzı kanser taraması, 50 yaş üzerindeki kadınlara meme, rahim ağzı ve kalın barsak kanser taramaları yapılıyor. Böylelikle olası kanser vakalarının erken tedavisi mümkün olan dönemde tespit edilerek kanserden ölümlerin azaltılması ve yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2010 Çarşamba 13:55:04
Güncelleme :29 Eylül 2010 Çarşamba 15:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?