2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

KEY ödemesinde Gölbaşı unutuldu

Konut Edindirme Yardımları (KEY)'nın geri ödemelerinde Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi unutuldu.

İlçede KEY almaya hak kazanan 750 kişi, isimleri Resmi Gazete'de yayınlanmayınca gittikleri bankadan eli boş döndü.

KEY paralarını alamayan Gölbaşılılar soluğu Mal Müdürlüğü'nde aldı. Mal Müdürü Mahir Karcılar, kurumlar tarafından hazırlanan listelerin başvuru süresinin bitimine 11 gün kala, yani 18 Şubatta Emlak Bankası Konut Edindirme Yardımı Bölüm Müdürlüğü'ne gönderdiklerini söyledi.

Normal şartlarda bu 750 kişinin paralarını alması gerektiğini kaydeden Karcılar, "Bizim belirlediğimiz bu isimler resmi gazetede yayınlanmadı. Neden yayınlanmadığını biz de bilmiyoruz, ama araştırıyoruz." dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Mal Müdürlüğü'nün gerekli çalışmaları zamanından önce tamamlayarak ilgili birime CD halinde gönderdiğini belirterek, KEY ödemelerinin normalde yapılması gerektiğini söyledi. Kaymakam Yıldız, problemi çözme adına çalışmalarını devam ettirdiklerini ancak, henüz ilgili birimle görüşemediklerini söyledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ise KEY ödemelerinde Gölbaşı'nda yaşanan sıkıntıyı Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e aktardığını belirterek, problemin kısa sürede çözüleceğini söyledi.

29 yıllık öğretmen Ali Kömeağaç da KEY ödemesini alamayanlardan. Kendi hesaplarına göre 1391 YTL alması gerektiğini iade eden Kömeağaç, KEY parasını çekmek için bankaya gittiğinde büyük şaşkınlık yaşadığını belirterek, ilçede hiç kimsenin parasını alamadığını kaydetti. Bu durumu skandal olarak gördüklerini dile getiren Kömeağaç, yapılan yanlışlığın bir an önce giderilmesi gerektiğini kaydetti

Star
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 11:35:40
Güncelleme :2 Ağustos 2008 Cumartesi 11:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?