6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kıbrıs gazileri üniformalarına kavuştu

KIBRIS GAZİLERİ, GAZİLİK ÜNİFORMALARINA KAVUŞTU

20 Temmuz 1974 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Kıbrıs Barış Harekatında gazilik unvanı alan 'Kıbrıs Gazileri'ne Adıyaman Valiliği tarafından gazilik üniforması verildi.

Adıyamanlı Kıbrıs gazileri, daha önce Vali Ramazan Sodan'a, 'gazilik üniformamız yok, törenlere sivil elbiseyle katılıyoruz' diyerek taleplerini iletmişlerdi. Bunun bir eksiklik olduğunu hisseden Vali Ramazan Sodan, 20 Kıbrıs gazisine resmi törenlerde giyinmeleri için gazilik üniforması armağan etti.

Bu kapsamda Valilik toplantı salonunda gazilerle bir araya gelen Vali Ramazan Sodan, "Kıbrıs gazilerimiz bizden gazi elbisesi istemişlerdi. Bizde ilimizde bu hususta eksiklik gördük. Taleplerini memnuniyetle karşıladık. Törenlerde giymek üzere kendilerine kalpak, ceket, pantolon ve ayakkabı aldık. Bundan sonra gaziler gününde, resmi törenlerde bu elbiseleri giyecekler. Gazilerimize, devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini sağladıkları için teşekkür ederim" dedi.

Kıbrıs gazisi Ali Yavaş ise, Kıbrıs Barış Harekatına katılmadan önce Kayseri Hava İndirme Tugayında vatani görevini yaptığını belirtirken, 20 Temmuz 1974 yılında Kıbrıs Barış Hareketine katıldığını ve burada gazi olduğunu kaydetti. Yavaş ayrıca, gazilik unvanına sahip oldukları içinde gururlu olduklarını sözlerine ekledi.

KIBRIS GAZİLERİ, GAZİLİK ÜNİFORMALARINA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 12:07:01
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 18:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?