1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

KİHEP başladı

Türkiye'nin en uzun soluklu insan hakları eğitimi olan Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP), Adıyaman'da uygulanmaya başlandı.

Adıyaman Kalkınma Platformu (AKALP) Kadın Komisyonu ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce ortak yürütülen projenin tanımını Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) basın açıklaması ile yapıldı. Basın açıklamasına AGC Başkanı Zeki Dişkaya, yönetim kurulu üyeleri, AKALP Kadın Komisyonu Başkanı Ayla Pektaş ve üyeleri ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Sosyal Hizmet Uzmanı Bedriye Bozat katıldı. Türkiye'de 36 ilde 5 bin kadına ulaşıldığı açıklanan eğitim programıyla ilgili bilgiler veren AKALP Kadın Komisyonu Başkanı Ayla Pektaş, KİHEP'in devlet ile sivil toplum kuruluşu işbirliği ile uygulandığına dikkat çekti.

Verilen eğitimlere halk katılımının önemini belirten Sosyal Hizmet Uzmanı Bedriye Bozat, çalışmaların verimliliğini arttırarak toplumsal sorunların çözümünde dayanışmanın meydana geleceğini söyledi. Verilen eğitimin toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına fayda sağlayacağının savunan Bozat, bu program sonrasında aile içi şiddetin azaldığını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 23:08:08
Güncelleme :8 Nisan 2009 Çarşamba 23:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?