6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kimliği kayboldu, başına gelmeyen kalmadı

Adıyaman'da kimliği kaybolan şahıs, adına şirket kurup dolandırıcılık yaptığı öne sürülen şahıslar nedeniyle cezaevine düştü.


İddiaya göre, maddi durumu iyi olmayan Mahmut Günay Yeşil Kart çıkarmak için kimliğini Yeşil Kart bürosuna bıraktı. Büroda kimliği kaybolan şahıs daha sonra Adıyaman nüfus idaresinden kimliğini yeniledi fakat kaybettiği kimlik dolandırıcıların eline geçti. Günay'ın kimlik bilgileri üzerinden Şanlıurfa'da ikametgah belgesi düzenleyen dolandırıcılar, başka bir kişinin fotoğrafını yapıştırarak yeni bir kimlik çıkarttı. İddiaya göre nakil ilmühaberi olmadan muhtarın ikametgah belgesini vermesi üzerine Şanlıurfa Nüfus Müdürlüğü tarafından aynı isme ikinci bir kimlik çıkartıldı. Dolandırıcılar kimlik bilgileri aynı olan fakat resmi farklı olan kimlik üzerinden paravan iş yeri açarak 3 bankadan çek defterleri aldı. Aldıkları çekleri mal karşılığında çeşitli firmalara kesen dolandırıcılar, bir süre sonra ortadan kayboldu.


Zamanı gelen çekler ödenmediği için firmalar Mahmut Günay'a icra davası açtı. Yeşil Kartlı olan ve Adıyaman'ın Kömür beldesinde çiftçilik yapan Mahmut Günay'ı jandarma ekipleri savcılık kararıyla tutuklayarak cezaevine teslim ederken 2 çocuk babası Mahmut Günay'ın milyarlarca lira borcu olduğu ortaya çıktı. Resmi evraklara atılan imzaların kendisine ait olmamasına ve nüfus cüzdanında bulunan resim ve T.C. kimlik numarasının tutmamasına rağmen 15 günden beri cezaevinde yatan Mahmut Günay'ın eşi ve ailesi
ise gözyaşları içerisinde bekliyor.


Baba Ali Günay, oğlunun suçsuz yere cezaevine düştüğünü belirterek, "Benim oğlum kimliğini kaybettikten sonra onun kimlik bilgileri üzerinden yeni nüfus cüzdanı çıkartılmış. Bizim hiçbir şeyimiz yok, evimiz toprak, bir dönüm tarlam var. Benim oğlum boşu boşuna cezaevinde yatıyor. Bu sahtecilik oğlumun kimliği üzerinden yapılmış, bizim kimsemiz yok, ne yapacağımızı şaşırdık. Torunlarım sürekli babasını soruyor ve ağlıyor. Oğlumun suçsuz olduğunu belirtmek için gerekli evrakları yaptık ama hala cezaevinde
yatıyor" dedi.


Eşi Güner Günay ise gözyaşları arasında Şanlıurfa'daki muhtarı ve Nüfus Müdürlüğü'nü suçlayarak, "Benim eşimin kimlik bilgileriyle kimlik alınmış. Şanlıurfa'daki muhtar nakil ilmühaberi olmadan nasıl ikametgah verebiliyor? Jandarma ekipleri hiçbir şey söylemeden kocamı alıp götürdü.Kocam suçsuz yere cezaevine gönderildi. Biz oturacak bir ev bulamıyoruz. Eşimin üzerine iş yeri göründüğü için Yeşil Kartımız da iptal edildi. Çocuklar burada perişan oluyor" şeklinde konuştu.
Yaşanan dramın ortasında kalan iki çocuk ise fotoğraflarını öptükleri babalarının geri dönmesini bekliyor.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 18:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?