1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kırkgöz su kaynağında tadilat

Adıyaman Belediyesi tarafından Kırkgöz su kaynağında yapılan tadilat çalışmaları sonucunda kaynağın saniyedeki su seviyesi 40 litre arttırıldı.

Adıyaman Belediyesi Su İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalar neticesinde kent merkezine gelen su seviyesine 40 litre ilave edildi. Şehir içme suyu şebekesine kazandırılan 40 litre suyun dinlendirilmesi için 42 tonluk deponun inşa edildiği açıklandı. Adıyaman'ın su sorununu Havşeri içme suyu ile çözeceklerini hatırlatan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, bu projeyle şehrin 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacaklarını savundu.

Ayrıca Başkan Büyükaslan, "Şehir içme suyumuzu temin ettiğimiz su kaynaklarımızda aşırı sıcaklar nedeniyle olası su azalması ihtimaline karşı vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için bazı çalışmalar yapmaktayız. Halihazırda her ne kadar ciddi manada su sıkıntısı çekmiyorsak da, alternatif kaynaklar aramaya başladık.

Bu kapsamda Kırkgöz kaynağında bir süre önce başlatmış olduğumuz çalışmalar neticesinde eski şebekemize saniyede 40 litre su daha kazandırdık. Burada 50 metre uzunluğunda yeni bir hat döşedik, bunun yanında yeni bir kolektör yaptık. Ayrıca suyun dinlenmesi amacıyla 42 tonluk bir depo inşa ettik. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 13:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?