1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kırmızı yeniden aday

İki dönem Adıyaman Belediye Başkanlığı yapan Abdulkadir Kırmızı, yeniden belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

İsias Otel'te basın toplantısı düzenleyen Abdulkadir Kırmızı, Saadet Partisi'nden yeniden aday olduğunu açıkladı. Çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda, Abdulkadir Kırmızı, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Alkayış ve ilçe başkanı Mahmut Karaman ile birlikte basın açıklaması yaptı. Adıyaman Havşeri-Zerban Su Projesi, Eğri Çayı Projesi ve Belediyenin borçlarıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Kendisine çeşitli parti tabanlarının teveccüh gösterdiğini ve bunun için aday olduğunu dile getiren Kırmızı, vatandaşın bu göreve kendisini yeniden getireceğini kaydetti.

Kırmızı, "Havşeri-Zerban Suyu projesini biz hazırladık, şuan ki belediye başkanı iptal etti. Daha sonra kendisi yeni bir proje hazırladı. Eğer bizim projemizi uygulamaya geçirseydi, 3 yıldır bu suyu içiyor olurduk. 2004 seçimlerinde bizim belediyeyi borçla devrettiğimizi açıklamıştı. Eğri Çayı Parkı için 680 dönüm araziyi kamulaştırdık. Bugün bunu yapmak mümkün değil. Bizim 7 milyon 273 bin TL borç ile bıraktığımızı açıkladılar. Fakat bu borçlar rutin işlemlerin borçlarından ibaretti. Fakat şimdi belediyenin borçları kimseye açıklayamıyorlar. Meblağın çok yüksek olduğu belirtiliyor" dedi.
Kırmızı, "Beş yıldan beri bu memlekete gözle görülür, elle tutulur hizmet yapılmamıştır. Beş yılda yapılan projelerin ekonomik maliyeti benim su işlerinin yerini almamın ekonomik karşılığı değildir. Ben tüm partilerin tabanıyla görüştüm. AK Parti tabanı da bana aday olmam noktasında istekte bulundu. Bizim de zamanında bilerek veya bilmeyerek hatalarımız oldu. Yeni dönemde bu hataları yapmamaya gayret edeceğiz. Bu kente 10 yıl hizmet ettim, 5 yıl daha hizmet etmeye talibim" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 15:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?