1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kırmızıgül ödül sevincini yaşayamadı

'Beyaz Melek' filmiyle Amerika'da iki ödül alan Mahsun Kırmızıgül, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'in babasının ölüm haberini alınca ödül sevincini yaşayamadı.

Amerika'da 'Beyaz Melek' filmine verilen iki ödülü teslim alan Mahsun Kırmızıgül, törene beraber gittiği Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'in babasının ölüm haberiyle sarsıldı. Çelik'in babası Bedir Çelik'in ölümü üzerine ödül sevincini yaşayamadığını belirten Kırmızıgül, cenaze töreni için Adıyaman'a geldi. Kaldığı İsias Otel'de gazetecilerin sorularını cevaplarken Türkiye'den bir filmin Amerika'da kabul görmesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "En iyi uluslararası film ve en iyi yönetmen jüri özel ödülünü almaktan dolayı çok mutluyuz. Aslında çok mutluyduk ve çok da sevinçliydik. Hayatımda yaşadığım en güzel geceydi. Müzikal anlamda birçok mutluluk yaşadım. Çektiğimiz film, sinema anlamında inandığım bir şeydi. Bu ülkede milyonlarca insan da inandı. Bu film sonrasında çıkartılan yasa, 'Beyaz Melek' yasası diye anılır oldu. Ben buradaki seyirciyle Amerika'daki seyirci arasında fark görmedim. Buradaki seyirci ile Amerika'daki seyircinin tepkileri hep aynıydı" dedi.

Ödül gecesinde Abdurrahman Çelik ile birlikte olduğunu belirten Kırmızıgül, "Abdurrahman Çelik Houston'a bize desteğe gelmişti. Sevinci yaşarken babasının ölüm haberini aldık. Sevincimizi yaşayamadık. Çok üzüldüm çünkü ölümler beni çok acıtır. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.

Kırmızıgül, Beyaz Melek'in yurtiçi ve yurtdışı birçok festivale katılacağını belirterek filmin yeniden gösterime girmesi için baskıların olduğunu ve önümüzdeki aylarda yeniden vizyona girebileceğini kaydetti.

Abdurrahman Çelik'in babası Bedir Çelik'in cenazesi, Ulu Camii'nde Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı'nın kıldırdığı cenaze namazı sonrası Adıyaman Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi. Cenaze namazına Mahsun Kırmızıgül'ün yanı sıra Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 15:54:04
Güncelleme :22 Nisan 2008 Salı 16:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?