6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kız arkadaşı için okul bastı , öğrencileri rehin aldı

Adıyaman’da, 23 yaşındaki Ömer Demir, Adıyaman Lisesi'nde okuyan kız arkadaşı için okulu basarak bir sınıfta öğrencileri rehin aldı. Elindeki bıçak ve bomba olduğunu söylediği bir poşet ile öğrencileri rehin alan Ömer Demir’i olay yerine gelen polisler ikna ederek eyleminden vazgeçirip gözaltına aldı.

Adıyaman Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi H.Ö.'yle evlenmek isteyen Ömer Demir, kızın ailesinden red cevabı alınca, H.Ö.’nün bulunduğu 11 Sosyal-E sınıfını bastı. Elindeki bıçak ve içerisinde bomba olduğunu söylediği poşet ile sınıftaki öğrencileri rehin alan Demir için okula polis çağrıldı. Okulda büyük paniğe yol açan olay sırasında polis öğrencileri okuldan dışarı çıkarttı. Sinir krizi geçirerek ağlayan bazı öğrencileri okul yöneticileri teselli etti.

POŞET BOŞ ÇIKTI

Polisler daha sonra sınıfa girerek Ömer Demir’i ikna edip gözaltına aldı. Okuldan çıkartılarak polis aracı ile Emniyete götürülen Ömer Demir'in elindeki poşetin de boş olduğu anlaşıldı. Ömer Demir ilk ifadesinde, H.Ö.’yü ailesinden istettiğini, ancak olumsuz yanıt verilmesi nedeniyle böyle bir olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

Okul Müdürü Bedir Kızıl, okullarında öğrenci olmayan bir kişinin bu olayı gerçekleştirdiğini belirterek, “Bugüne kadar böyle bir olayla hiç karşılaşmadık, çok şaşkınız” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 15:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz kara IP: 88.232.143.xxx Tarih : 5.06.2007 15:35:48
böyle bir olay karşısında şok oldum bende adıyaman lisesinde okudum güvenlik gerçekten çok az okulda güvenliğin arttırılması gerekiyor