6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kız öğrenciler için ikna heyeti

Çelikhan ilçesine bağlı köylerde ilköğretim 5. sınıftan sonra okula gönderilmeyen kız öğrenciler için ikna heyeti kuruldu.


Çelikhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, oluşturulan ikna heyeti, köylerde okula gönderilmeyen kız öğrenciler ikna edilerek eğitimlerine devam etmeleri sağlıyor. İlk olarak ilçede incelemelerde bulunan ekip okula devam etmeyen 14 kızı ikna ederek okula devam etmelerini sağladı.


İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ayaz, YİBO Müdürü Mehmet Ulutaş ve Çelikhan Lisesi rehberlik öğretmeni Seda Aydöner'den oluşan ikna gurubu köyleri dolaşıp ailelerle bire bir görüşerek bire bir görüşmeler yapıldı. Görüşmeler sonucun da veliler ikna edilerek 8 kız öğrenci YİBO'ya 6 kız öğrenci ise İzci İlk Öğretim Okulu'na kayıtları yaptırılarak bu kız öğrencilerin eğitiminin devamı sağlandı.


Çelikhan Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ayaz Haydi Kızlar Okula Kampanyası çerçevesinde böyle bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Okula gitmeyen kız öğrencilere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Mutlu, Taşdamlar, Kurucak köylerinde bugüne kadar 8 kız öğrenci YİBO'ya, 6 kız öğrenci ise İzci İlköğretim Okulu'na kayıtları yapıldı. Hedefimiz bütün köylerde kız öğrencilerinin eğitimlerine devam etmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 14:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?