1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kızılay'dan kan bağışı kampanyası

Kızılay Derneği Adıyaman Şubesi ihtiyaç sahibi insanların hayatlarını kurtarmak için kan bağışı kampanyasına devam ediyor.

Demokrasi parkı önünde açılan kan bağışı çadırına vatandaşlar akın ediyor. 3'er ay aralıklarla Adıyaman merkez ve ilçelerde devam eden kan bağışlama kampanyasına katkıda bulunan vatandaşlar kan vermenin vücut hücrelerini yenilediğini belirttiler.

18-65 yaş arasında sağlık problemi olmayan vücut ağırlığı 50 kilogramın üstünde olan her insanın bir defada 1 ünite (450 ml) kan verebileceğini dile getiren Kızılay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Memet Akan, kan veren vatandaşların kan testlerinin yapıldığını, kanlarında çıkan hastalıkların bizzat kendilerine iletildiğini vurgulayarak, "İmal edilemeyen tek sıvı olan kandır. Başlattığımız kan bağışlama kampanyasındaki amaç insanlarımıza hayat kurtaran tek sıvı olan kan verme alışkanlıklarını kazandırmak ve kan verme kültürünü yaymaktır. Kan veren kişi rahatlık bulur ve kana ihtiyaç duyan insanların hayatlarını kurtarır" şeklinde konuştu.

3 gün boyunca Demokrasi parkı önünde vatandaşlardan kan bağışlarını kabul edeceklerini kaydeden Başkan Akan, günde 200'e yakın vatandaşın kan bağışında bulunduklarını bu kanlarında ihtiyaç sahiplerine gittiğinin altını çizdi.

Öte yandan Kızılay Derneği Adıyaman Şube Başkanı Memet Akan, Türkiye genelinde başlatılan bu kampanya ile en az 1 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 15:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?