1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kömür dağıtımı başladı

ADIYAMAN'DA KÖMÜR DAĞITIMLARI BAŞLADI

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından il merkezinde kömür dağıtımının yapılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Ramazan Sodan, dağıtılan kömürlerin kaliteli kömür olduğuna dikkat çekerek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca Adıyaman'a 29 bin 900 ton kömür alındığını kaydetti.

Vali Sodan, "2009 yılında da il ve ilçelerimize toplam 29.900 ton kömür intikal ettirilmiş olup, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı yapılmaktadır. Adıyaman merkez ve merkeze bağlı köylerimizdeki yaklaşık 25 bin fakir ve yardıma muhtaç ailelere ilimizin iklim koşulları da göz önüne alınarak her aileye 500 kilogram kömür dağıtımına başlanmıştır" dedi.

Kömürlerin Kütahya Tavşanlı'dan alındığını kaydeden Sodan, "Kömürlerimiz, hava kirliliği olan yerlerde kullanılabilir vasıfta olup, Yakıt Analiz Raporu ile vakfımız tarafından Çevre ve Orman Müdürlüğüne vagonlardan numune alınmak suretiyle Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Çevre Referans Laboratuarına kömür analizi yaptırılmıştır. Çevre ve Orman Müdürlüğümüz tarafından analiz sonucu değerlendirilmiş olup, ilimizde bu kömürlerin kullanılmasında herhangi bir sakınca görülmediği valiliğimize yazılı olarak ayrıca bildirilmiştir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 14:30:03
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 15:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?