1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Konferans sonrası sigarayı bıraktılar

Sigarayı Bırakma Haftası etkinlikleri kapsamında Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikada verilen konferans sonrası 2 personel sigarayı bıraktıklarını açıkladı.

Merkezi Bursa'da bulunan Aktaş Group'ın Adıyaman'da ki firması Barteknik Körük Üretim tesisinde Sigarayla Savaşanlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Emin Yağımlı tarafından sigaranın zararlarının anlatıldığı konferans verildi. Fabrika çalışanlarına yönelik verilen konferansta sigaranın zararlarını katılımcılara anlatan Yağımlı, sigaranın insan sağlığını önemli bir şekilde tehdit ettiğini kaydederken, sigaranın maddi ve manevi zararlar verdiğini hatırlattı.

Sigaranın içen kadar aynı ortamda havayı teneffüs eden kişileri de tehdit ettiğini belirten Yağımlı, sigaranın insan ömrünü kısalttığını dile getirerek, katılımcılara 'sigara sizi bırakmadan, siz onu bırakın' cümlesi ile sigaranın bırakılması konusunda uyarıda bulundu.

Katılımcılar konferansın kendileri için faydalı geçtiğine değinirken, yıllardır sigara içtiklerinin altını çizen 2 kişi sigarayı bir daha içmeyeceklerini söyleyerek, sigarayı bıraktılar. Fabrikada çalışan ve konferans sonrası sigarayı bırakan Emin Tütüncü ile Onur Karaer, konferanstan etkilendiklerini ve bir daha hayatları boyunca sigarayı ağızlarına almayacaklarını ifade ettiler. Dumansız hava sahasına katılmanın sevincini yaşayan personeller, sağlıklı günler için tiryakileri sigaraya bırakmaya davet ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 17:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?