1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Konservatuar binasını Günay açtı

BAKAN GÜNAY, KONSERVATUAR BİNASI AÇTI

Tarihi yerleri incelemek ve bir takım açılışlara katılmak üzere Adıyaman'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, UNESCO tarafından dünyanın 8. harikası olarak gösterilen Nemrut Dağı'nda ki incelemelerini tamamladıktan sonra Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı Hizmet Binasının açılış törenine katıldı.

Kahta ilçesinde bulunan Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı Hizmet Binasının açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra Vali Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, kurum müdürleri ve ilçe halkı katıldı. Tören halk oyunları ekibi gösterileriyle başladı. Hizmet binasının açılış kurdelesini Bakan Günay ile birlikte Vali Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık ve Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı kesti. Makasın azizliğine uğrayarak kurdeleyi kesmekte zorlanan protokol üyelerine Bakan Günay makası ilse kurdeleyi keserek yardım etti.

Kurdeleyi kestikten sonra açılışı yapılan konservatuar binasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Modern Folk Müzik Topluluğu tarafından verilen konseri dinleyen Bakan Günay, burada yaptığı konuşmada turizm konusunun sadece bir bakanlığın ya da kurumun işi olmadığını ve toplumun el birliği yapması gerektiğini söyledi.

Yerel yetkililerin turizmi harekete geçirmek için projeler üretmesini isteyen Bakan Günay, "Elimize ciddi projeler geçtiği zaman uygulama imkanına sahibiz. Ama yerel yönetici arkadaşlarımdan, okullardan, camilerden, kadınlardan, gençlerden, sivil toplum örgütlerinden de, ciddi biçimde bizim yetkimize paylaşacak işbirliği istiyorum. Turizm tek başına bir kurumun, bir bakanlığın yürütebileceği bir iş değildir. Bütünüyle yaşadığımız bölgenin, derli toplu hale getirebilirsek, temizlik ve çevre düzeni bakımından bakımlı hale getirebilirsek, turistlerin gelip keyifle yaşabilecek hale getirirsek o zaman bizde turizmle yaşayacak bir potansiyeli harekete geçirmiş oluruz" dedi.

Konservatuar binasının Adıyaman Üniversitesi'ne verilmesiyle ilgili olarak konuşan Vali Ramazan Sodan, "1990 yılında Kültür Bakanlığı tarafından yapımı planlanan Kahta ilçesi Kültür Merkezi, 22 Ağustos 2008 tarihinde tamamlanarak valiliğimize teslim edilmiştir. Yaklaşık 9 Trilyon liraya mal olan bina 03 Eylül 2008 tarihinde ilimiz Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak kullanılmak üzere Adıyaman Üniversitesine devredilmiştir. Adıyaman Kültür ve Turizm yatırımlarında daha iyi bir noktaya gelecektir. Kültür ve Turizm Bakanımızı Adıyaman'a verdiği desteklerden dolayı şükranlarımı sunarım" diye konuştu.

Bakan Günay'ın Adıyaman Üniversitesinin fahri doktoru olduğunu söyleyen Rektör Gündüz, Adıyaman Üniversitesinin gelişmesinde Bakan Günay'ın önemli katkısı bulunduğunu vurguladı.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ise konservatuarın ilçede açılmasının heyecanını yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Bugün burada, kurulduğu günden bu yana hızla gelişen ve büyüyen, her geçen yıl atılımlarını devam ettiren Adıyaman Üniversitesinin bir yeniliğine daha şahit olmaktayız. İlçemizde böyle bir eğitim atılımının yapılması bizleri son derece memnun etmiştir. Adıyaman Üniversitesine bağlı Kahta Meslek Yüksekokulu Devlet Konservatuarının tüm Türkiye'de ki kültür, eğitim ve sanat camiasının dikkatlerini Kahta'mıza çekeceğini düşünmek daha bizleri şimdiden heyecanlandırmaktadır. Ayrıca konservatuarın aktif bir şekilde kullanılmasının ilçemize ayrı bir canlılık getireceği de aşikardır."

Konseri beğeniyle izleyen Bakan Günay'a el dokuma halı ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi. Daha sonra Kahta ilçesinde kendisi adına verilen yemeğe katılan Günay, daha sonra konaklamak üzere Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Adıyaman Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerine geçti.

BAKAN GÜNAY, KONSERVATUAR BİNASI AÇTI
BAKAN GÜNAY, KONSERVATUAR BİNASI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 10:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?