7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Köpekler çocuğa saldırdı!

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Akıncılar beldesinde sokak köpeği 12 yaşındaki çocuğu başından ısırarak yaraladı.

Kahta ilçesinde 12 yaşındaki Y.E. arkadaşıyla oynamaya giderken, peşlerine düşen ve kovalayan köpek tarafından ısırıldı. Kahta ilçesi Akıncılar beldesinde meydana gelen olayda, arkadaşı ile oynayan Y.E.'nin üzerine sıçrayan köpek yere düşürdükten sonra kafasından ısırdı.

Ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Y.E.'ye gerekli müdahale yapıldıktan sonra başı bandajla sarıldı. Kuduz riskine karşı Y.E. aşılandı. Son 3 hafta içinde yaklaşık Kahta ilçesinde 5-6 kişinin sokak köpekleri tarafından ısırıldığını ve bunlardan birisinin turist olduğu belirtiliyor.

Köpeğin kendisini ısırmasını anlatan küçük çocuk, çok korktuğunu dile getirdi.
Veteriner Hekim Sırrı Öztürk son günlerde birkaç ısırma vakasının yaşandığını, bunlardan birisinin turist olduğu ve bunların hastane kayıtlarında da mevcut olduğunu söyleyerek, "Biz Kahta'da başıboş hayvanlar olduğunu aylardır söylüyoruz. Bu başıboş havanlar için neler yapılabilir, daha çok ısırmanın önüne nasıl geçilebilir. İlerde kuduz vakalarıyla karşılaşmamak için tabi ki alınacak önlemler var. Önce çevremizdeki başı boş hayvanların tespit edilmesi lazım. Ne kadar sayı var onun öğrenilmesi lazım.Tespit edilen hayvanlar küpe takılarak kayıt altına alınacak. Kayıt altına alındıktan sonra bunların aşırı şekilde üremelerini önlemek için kısırlaştırılabilirler. Bu işlemlerden sonra hayvanlarda zaruri olan iki aşı yapılabilir. Bunların en önemlisi kuduza karşı yapılan aşıdır. Kayıt altına alınıp aşıları yapılan hayvanlar ısırsa bile en azından tehlikenin önemli bir kısmı atlatılmış olur. Hatta belediye bunlar için bir barınak bile yapabilir. Sabah yürüyüşe çıkan vatandaşlarımız sokakta başıboş köpek sürüleriyle karşılaştıklarında sıkıntı yaşıyorlar. Hatta gece araçsız şehir içinde gezen insanımız da başı boş hayvanlarla karşılaşıyor. Bu köpekler de ya açlıktan yada kendini korumaktan dolayı insanlara saldırabiliyorlar. Tabii ki her ısırma kuduz değildir ama biz her ısırmaya kuduz diye yaklaşmak zorundayız. Çünkü bunlar çok önemli vakalardır. Onun için mutlak bir şekilde önlem alınması gerekir" dedi.

Hastanede tedavisi tamamlanan Yusuf Erdoğan daha sonra taburcu edilirken olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2010 Cumartesi 16:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?