6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

KOSGEB müdürlüğü hizmete başladı

KOSGEB MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETE BAŞLADI

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin küresel rekabet ortamında güçlü olmalarını sağlamak, ekonomik ve sosyal ihtiyaçların karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla KOSGEB, Adıyaman'da Hizmet Merkez Müdürlüğünü hizmete açtı.

KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Cihat Ulusoy, "KOSGEB'in işletmelere, girişimcilere, KOBİ'lere yönelik projeleri olan meslek kuruluşlarına ve işletici kuruluşlara, KOSGEB icra komitesi tarafından kabul edilen 6 adet destek programı kapsamında geri ödemeli ve geri ödemesiz destekleri var. Bunları Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı ve Genel Destek Programı

oluşturuyor. Bu yeni destek programları ile KOBİ'lere, İl Özel İdaresinin 3. katında hizmet vermeye başlayacaktır. Kuruluş çalışmaları hızla devam ediyor. En yakın zamanda aktif olarak hizmet vereceğiz" dedi.

Vali Ramazan Sodan, KOSGEB'in genişleyen hedef kitlesinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek şekilde tasarlandığını ve KOSGEB'den beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Vali Sodan, Adıyaman'da kurulmuş olan KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğünün önem arz ettiğini ve yeni destek programları ile Adıyaman'da reel sektörün dönüşümüne büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 17:03:01
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 19:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?