1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Köylere Hizmet Götürme Birliği

Adıyaman Mahalli İdareler Müdürlüğü Köylere Hizmet Götürme Birliği, Vali Ramazan Sodan Başkanlığında toplanarak, yeni encümenlerini belirledi.

Halk eğitim salonunda düzenlenen toplantıda muhtarlar ve il genel meclis üyeleri Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin encümenlerini belirledi. Vali Ramazan Sodan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Mahalli İdareler Müdürü Mehmet Akif Çıplak, il genel meclis üyeleri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Merkez ve merkeze bağlı köylerden toplam 183 muhtarın katıldığı toplantıda konuşan Vali Ramazan Sodan, köylere hizmet götürme birliklerinin çok güzel hizmetlere imza attıklarını belirterek, "29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından seçilen muhtarları ve il genel meclis üyelerini tebrik ediyorum.Mahalli İdarelere bağlı birlikler beldelerde ve köylerde çok güzel hizmetlere imza atmıştır. Köylere hizmet götürme birliğine üye muhtarlar ve il genel meclis üyeleri 2 il genel meclis üyesi, 2 köy muhtarını birliğin encümen üyeliğine seçecek. Seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan ise, muhtarlar ve il genel meclis üyelerinin kendi bölgelerinin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını ve yaptıkları görevin kutsal olduğunu belirterek, köylere hizmet götürme birliği toplantılarında kurum müdürlerinin de bulunmasının faydalı olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Muhtarlar Sait Akbaş ve Nevzat Parlak'ın divan katipliğine seçildiği seçimlerde Paşamezrası Muhtarı Hüseyin Göçer 2. Meclis Başkanlığına seçilirken, SYD Vakfı üyeliğine Bahçeçik Mahalle Muhtarı Şükrü Parlak ve Kızılcaköy Muhtarı Necip Polat seçildi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeliğine, il genel meclis üyelerinden Celal Erkan ve Salih Şahan, Olgunlar Köyü Muhtarı Mehmet Bulut ile Akpınar Köyü Muhtarı Hidayet Gürbüz seçildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 19:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?