1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Köylerin su sorunu çözülemiyor

Adıyaman Valisi Halil Işık, KÖYDES projelerinde hedefe ulaşıldığını fakat su kaynağı olmayan köylerin içme suyu problemini çözemediklerini kaydetti.

Başbakanlık tarafından 2005 yılında, '2007 yılı sonuna kadar susuz ve yolsuz köyümüz kalmayacak' sloganıyla başlatılan KÖYDES çalışmalarında, Adıyaman'ın en başarılı iller arasında olduğunu belirten Vali Halil Işık, tek sorunun su kaynağı bulunmayan köyler olduğunu ifade etti. Su kaynağı olmayan veya yetersiz olan köylerdeki içme suyu problemini çözmek için defalarca sondaj yapıldığını fakat, kaynak bulunamadığı için sorunu çözemediklerini söyledi.

KÖYDES projelerinde yüzde 98 başarı elde edildiğini vurgulayan Işık, "Ülke genelinde KÖYDES projelerini en iyi uygulayan iller arasında yer alırken, projelerde yüzde 98 başarı elde ettik. Üç yıllık ihale bedeliyle 469 asil proje hayata geçirilmesi gerekirken, bu bedelle 857 proje hayata geçirdik. İhaleler yatırıma dönüştü" dedi.

Köylerin yol ve içme suyu konularında fazla sıkıntılarının kalmadığının altını çizen Işık, "Yeni yılda KÖYDES'e ayrılacak bütçeyle stabilize olan yollar asfalt yapılacak. Diğer taraftan su kaynağı olmayan köylerimize yapacak fazla bir şey yok" şeklinde açıklamada bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 13:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
canan kaya IP: 85.110.152.xxx Tarih : 9.02.2008 22:59:26

Adıyaman'da gürlevik suyu olorak bilinen su ramazan ayından beri akmıyor.Özellikle köy halkının inanın sabrı tükendi.Hattı yenilenecek ama inanın eskisinden kötü oldu.bunu ilerleyen günlerde göreceksiniz.Hele kulanılan tahliye vanaları takıldığında işlev görmüyordu.bunu acaba denetleyen oldumu?