6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Köylüler kazma kürekle yol onarıyor

Gölbaşı İlçesi'nde, Çateltepe ve Savran yollarını ilçe merkezine bağlayan eski Malahma yolunun kullanılabilmesi çini köylüler kaza küreklerle onarım çalışması yapıyor. 

Çataltepe ve Savran köylerini ilçe merkezine bağlayan yolun uzun olması ve bu yolun köylülerin bağ ve bahçelerine uzak olması nedeniyle, yıllardan beri atıl durumda olan ve kullanılmayan Malahma yolunu yeniden faaliyete geçirmek için köylüler harekete geçti. 

Köylülerden olaşan 40 kişi ellerine kazma, kürek ve balyozları alarak yolun yeniden kullanılabilir hale gelmesi için çalışıyor. 4 kilometre uzunluğunda olan Malahma yolunun yapımı için yetkililere konuyu aktardıklarını fakat, bozuk yolun düzeltilmesi için olumlu sonuç alamadıklarını iddia eden köylüler, çözümü kendileri üretti. 

Köylü vatandaşların yol açma çalışmasını duyan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir köylüleri ziyaret ederek, onları azimlerinden dolayı kutladı. Özdemir, "Köylü vatandaşların yaptıkları çalışma birlik beraberlik örneğidir. Belediye olarak biz de bu yolun stabilize yapılmasını sağlayacağız" dedi. 

Köylü vatandaşları bir araya getiren İbrahim Erkenekli ise, "Vatandaşların bütün gelirini sağladığı bağ ve bahçeleri Karamağara denilen mevkide bulunuyor. Köylüler yeni yoldan Karamağara'ya 15 kilometre mesafe kat ederek giderken, eski Malahma yolundan 5 kilometrelik mesafede kavuşuyor. Bu yol bizim için çok önemlidir. Yeni yolu kullanırsak bağ ve bahçemize bakamıyoruz. Onunun için bu yolun öyle yada böyle kullanılır hale getirilmesi gerekiyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 10:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?