1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Köylüler yardım etti, kurt doğurdu

Adıyaman'da köye inen kurt, ahırda köylülerin yardımı ile doğum yaptı.

Kahta ilçesi Damlacık köyü Çingil mezrasına inen hamile bir kurt, doğum yapmak için bir vatandaşın ahırına girdi. 5 tane yavru dünyaya getiren kurda yiyecek veren köylüler doğuma yardımcı oldu.

Damlacık köyü Muhtarı Mehmet Demiral 'ın olayı Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine Çingil mezrasına gelen Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, yabani kurdu doğum yaparken görüntüledi.

Ahırın içersindeki kuytu bir yerde kendisine yer yapan yabani kurt iki gün içersinde beş tane yavru dünyaya getirdi. Köylü vatandaşlar doğum yapan yabani kurda doğum esnasında süt ve ekmek verdiler. Yaban hayatından uzaklaştığı için yiyecek bulamayan kurt, önüne bırakılan sütü kısa bir sürede bitirdi.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Metin Karlı, doğum yapan kurdun doğum sonrasında yavrularını da alarak yaban hayata dönüş yaptığını belirterek, "Bu güne kadar bu tür bir olayla karşılaşmadık. Duyarlı vatandaşlarımız doğayı koruma adına kurda hiçbir şey yapmadan bize haber verdiler. Bizde köye giderek doğum yapan kurdu gördük ve görüntüledik. Yabani kurdun doğumunun devam etmesinden dolayı hiçbir girişim yapmadan geri döndük. Bugün yeniden köye gitmek istedik fakat

kurdun yavrularıyla birlikte bulunduğu yerden ayrıldığını öğrendik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:00:06
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?