6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Köylülerden belediye suyumuzu kesti iddiası

Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesi Yakacık ve Bahçelievler Mahallesi sakinleri, sulama sularının kesildiğini iddia ederek mahkemeye başvurdu.


Yakacık ve Bahçelievler Mahallesi sakinleri, tarla ve bahçe sulamasında kullandıkları Kömür Deresi suyunun Kömür Belediyesi tarafından kesildiğini iddia ederek, sulama suyunu yeniden alabilmek için mahkemeye başvurdu. Adıyaman Adliyesi önüne kalabalık bir grup halinde gelen mahalle sakilleri avukatlarıyla görüşerek, gerekli işlemlerin başlatılmasını istedi. Mahallelere su verilmesi için 2005 tarihli mahkeme kararının olduğunu fakat belediyenin kararı uygulamadığını belirten mahalle sakinleri, kararın uygulanmasını istedi.

Yakacık Mahalle Muhtarı Abuzer Çankaya, mahkeme kararı olmasına rağmen sularının verilmemesini anlayamadıklarını belirterek, "2005 yılında icra yoluyla suyumuz kapatıldı. Biz mahkemeye başvurduk. Mahkeme Yakacık, Bahçelievler ve Yassıkaya Mahalleleri'ne su verilmesi gerektiğine dair karar verdi. Belediye Yassıkaya Mahallesi'ne su veriyor, bize vermiyor. Biz Bahçelievler Mahallesi'yle birlikte suyumuzun tekrar verilmesi için adli mercilere müracaat ettik. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.


Köylülerin bahçelerini sulayamadığını ifade eden Bahçelievler Mahalle Muhtarı Zeynal Öner ise "Bize haksızlık yapılıyor. Elimizde mahkeme kararı olmasına rağmen suyumuz verilmiyor" iddiasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 18:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?