1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Koyun ile ördeğin su keyfi

Yüksek hava sıcaklığının hayatı olumsuz etkilediği Adıyaman'da, bir koyun ile yavru ördeğin süs havuzunda birlikte serinlemeleri ilginç görüntüler oluşturdu.

Mustafa Yücel Özbilgin Parkı'nın maskotu haline gelen 'Doruk' adlı koyun ile yavru ördeğin süs havuzunda birlikte yüzmeleri görenleri hayrete düşürdü.

Parkın işletmecisi Zeynal Abidin Ekinci tarafından birkaç defa serinlemesi için süs havuzuna bırakılan koyun, bunu alışkanlık haline getirdi.

Sıcaklıklar nedeniyle her gün havuza giren 'Doruk'a, yavru bir ördek de eşlik ediyor. Yüzmeyi yeni yeni öğrenin yavru ördek, koyunun üzerinde su yüzeyinde ilerliyor. Birlikte ilginç bir çift oluşturan koyun ile yavru ördeği gören müşteriler de şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Parkın işletmecisi Zeynal Abidin Ekinci, hava koşulları nedeniyle insanların sokağa çıkamadığını, yüksek sıcaklıklara hayvanların da dayanamadığını belirterek koyunun serinlemesi için böyle bir yöntem bulduğunu anlattı.

Hava sıcaklığının 45 dereceye ulaştığı Adıyaman'da, vatandaşlar sokağa çıkamıyor. Cadde ve sokakların boşaldığı ilde vatandaşlar akşam saatlerinde dışarı çıkıyor. Öğle saatlerinde dışarı çıkmak zorunda kalanların bazıları ise Atatürk Bulvarı üzerindeki orta refüjde bulunan ağaç gölgelerinde uykuya dalıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 13:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?