1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kriz varsa çare de var alışverişi

Adıyaman protokolü, TOBB önderliğinde başlatılan 'Kriz varsa çare de var' kampanyası kapsamında çarşıya çıkarak alışveriş yaptı.
Adıyaman protokolü ve işadamları, esnafı ziyaret ederek alışveriş yaptı.

'Kriz varsa çare de var' adlı kampanyaya destek vermek için Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından organize edilen esnaf ziyaretinde, alışveriş yapılarak 'Evde oturma, çarşıya çık' mesajı verildi.
Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Defterdar Şefik Tongal, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman, ATEKS Başkanı İsmet Açıkgöz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin, CHP İl Başkanı Mahmut Yılmaz, SP İl Başkanı Mustafa Alkayış ve bazı işadamları kampanyaya katılarak destek verdi.

Esnafları işyerlerinde ziyaret eden protokol üyeleri, ekonomik daralmanın aşılıp aşılmadığı, satışların açılıp açılmadığı gibi konularda esnaflardan bilgi aldılar. Vatandaşları alış veriş yapmaya davet eden protokol üyeleri, kampanyaya destek vermek için alışveriş yaptılar. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ATSO Başkanı Mustafa Uslu ile Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman esnafı ziyaret eden kişilerin bir kısmına giysi alarak hediye ettiler.

Vali Ramazan Sodan, esnafları ziyaret ederek onların ekonomik durumları hakkında bilgi aldıklarını ve kampanyaya destek verdiklerini söyledi.
Belediye Başkanı Necip Büyüakslan ise ekonomik krizin psikolojik boyutuna dikkat çekerek, "Dünyadaki ekonomik krizin etkisini mutlaka ülkemiz görmüştür. Fakat ülkemizde bu işin birde psikolojik boyutu var. Kriz söylentilerini psikolojik olarak aştığımız zaman hiçbir sorun kalmayacaktır. Esnafa moral vermek ve bu kampanyaya ön ayak olmak için bu gün esnafımızı geziyoruz" dedi.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu, amaçlarının esnafın işini canlandırmak için başlatılan kampanyaya destek olmak olduğunu belirterek, "Burada çeşitli kesimlerin temsilcileri olarak ekonomik krizden çıkış için esnafımızı ziyaret edip alışveriş yapıyoruz. Burada amacımız vatandaşımızın bu işe dikkatini çekmek. Sembolikte olsa bizler ilk alışverişleri yapıp devamının gelmesini sağlamaktır" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman ise temennilerinin bu kampanyayla ekonomik durumu kötü olan esnafın ekonomik durumlarının düzeleceği olduğunu söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 18:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?