1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

KSS'de geri ödeme süresi uzatıldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yapımı tamamlanan Besni Küçük Sanayi Sitesi'nde (KSS) bulunan dükkanların, geri ödeme sürelerinin uzatıldığı ve faizlerin düşürüldüğü bildirildi.

Ankara'da Sanayi Siteleri Genel Müdürlüğü'ne giderek yapılacak kura çekimi ve ödeme planının nasıl gerçekleşeceği yönünde görüşmeler yaptıklarını söyleyen KSS Başkanı Haydar Gülten, yapılan görüşmelerin sonuç verdiğini kaydederek, şartnameye göre 1 yıl ertelemeli ve 15 yılda ödenecek borçların 2 yıl ertelemeli 15 yıla çıktığını açıkladı.

Geri ödeme yıllık faiz oranının yüzde 2'den yüzde 1'e düşürüldüğünü belirten Gülten, "Dükkanların teslim edilebilmesi ve hak sahiplerinin kuraya katılabilmeleri noktasında da önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Gülten, üyelerimizin gerekli evrakları biran önce hazırlamaları gerekmekte. Yaptığımız görüşmelerde üyelikleri devam eden ancak maliye ve esnaf sicil evrakları eksik olan üyelerimizin mağdur edilmemesi yönündeki görüşmelerden de olumlu sonuçlar aldık. Bu durumdaki üyelerimiz eski üyelik kayıtlarıyla kura çekimine katılabilecekler. Yeni üyelerimiz ise mutlaka gerekli evraklarını tamamlamalılar. Aksi halde kura çekiminde eski kaydı olan üyelerimiz muhatap kabul edilerek onlar adına kura çekilecek ve mal sahibi eski üyeler olacaktır" dedi.

Kura çekiminin bir an önce yapılabilmesi için üyelerin evraklarını ve kooperatife ait borçlarını ödemeleri gerektiği uyarısında bulunan Gülten, borcu bulunan üyelerimizin borçlarını nakit olarak ödeyebilecekleri gibi çek veya senetle de bu ödemeyi gerçekleştirebileceklerini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 21:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?