6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kükürtdioksit oranı azaldı

Adıyaman Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, denetimlerin sıklaştırılmasının ardından geçen yıla oranla hava kirliliğinde kükürtdioksit oranının düştüğünü açıkladı.

İl Müdürü Harun Dindar, sezon öncesinde alınan tedbirler ve yapılan denetimler sayesinde geçtiğimiz yıllara oranla kükürtdioksit kirleticisinde azalma sağlandığını belirtti. Dindar, "Yağışların kesildiği, rüzgarın sakin olduğu bugünlerde Adıyaman'da yüksek basınçtan kaynaklanan hava kirliliği yaşanmaktadır. Adıyaman'ın coğrafi konumu ve topoğrafik yapısı sebebi ile havaların yağışsız ve rüzgarın sakin olduğu günlerde basınca bağlı hava kirliliği olacaktır. Özellikle soba ve kaloriferlerin ilk tutuşturma anlarına rastlayan 18.00 ile 21.00 saatleri arasında yapılan ölçüm ve gözlemlerimize göre hava kirliliği partikül maddede artış göstermektedir" dedi.

Dindar, "Yüksek basıncın olduğu günlerde baca çekişinin olumsuz etkilenmesi sebebi ile tam yanma sağlanamamakta, bu da hava kirliliğine sebep olmaktadır” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hava kirliliğini en aza indirmek için baca temizliği yapmayanların, bacalarını temizlemesi, yakılması yasak olan lastik, plastik, kömür torbası, petrol türevi maddeler ile boyalı tahta, bez parçaları gibi yanabilen her maddeyi yakarak imha etmemeli, kağıtları dahi sadece tutuşturma amacı ile kullanmalıdır. Binalardaki yakıt kullanımına ilişkin denetimlerimiz devam edecek olup, vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri ve kendi sağlıkları için yakma saatlerinde ve egzoz kirliliği sebebi ile araç kullanımında kısıtlama gibi ilave tedbirlere gerek duyulmaması için uyarılarımıza kulak vermeleri gerekmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 14:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?