1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kültür Köprüsü projesi tamamlandı

Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Kültür Köprüsü' projesi kapsamında son öğrenci kafilesi gezilerini tamamlayarak Adıyaman'a döndü.

SODES kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan kültür ve eğitim projesi çerçevesinde Adıyaman'ın çeşitli okullarında eğitim ve öğretimlerini sürdüren fakir ve çalışkan öğrenciler Ankara, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve İstanbul'u yakından tanıma fırsatı buldu. Kültür Köprüsü projesi vesilesiyle tarihi ve kültürel mekanları gezen öğrenciler, değişik illerden arkadaş edindiklerini söylediler. 280 öğrencinin 7 grup halinde katıldığı proje kapsamında son öğrenci kafilesi Adıyaman'a dönerken, gezinin kendileri için güzel geçtiğini ifade ettiler.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, "Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibimiz tarafından hazırlanıp teklif edilen ve kabul gören 'Kültür Köprüsü' projesi sadece ilimize has özel bir projedir. Bu proje ile çalışkan olup kendi imkanları ile ülkemizin farklı yerlerini görme şansına sahip olmayan öğrencilerimize bu imkanı sağlamayı amaçladık.Bu vesileyle tarihi ve kültürel bilgilerini kuvvetlendirmeyi hedeflediğimiz öğrencilerimizin turlardan dönüşlerinde aldığımız intiba bu projenin çok faydalı olduğu yönündedir" diye konuştu.
Projenin gelecek yıl devam edebileceğini dile getiren Alaköse, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adıyaman'dan Ankara'ya kadar uçakla giden öğrencilerimiz Ankara'dan sonra diğer illere yapılan gezilerini otobüsle sürdürmüşlerdir. Uçağa ilk kez binmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşayan öğrencilerimiz gezip görmüş oldukları tarihi ve kültürel coğrafyalardaki gözlemlerini kitaplardaki bilgiler doğrultusunda pekiştirmiş olmaktadırlar. Bu projenin öğrencilerimizin başarılarının devamına da önemli katkı sunacağına inanmaktayız. Ayrıca ailelerimizi de tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz geziler esnasında oldukça duyarlı davranıp örnek davranışlar sergileyerek gitmiş oldukları vilayetlerde sempati toplamışlardır. Bu memnuniyet mesajlarının da bizlere ulaşıyor olması projemizin sürdürülebilmesi açısından bizlere cesaret vermektedir. Projemize olan destek ve katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 16:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?