1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kültür ve sanat evi açıldı

Kültürel Mirası Geliştirme Hibe Programı kapsamında restorasyonu yapılan eski Askerlik Şubesi, Vali Halil Işık Kültür ve Sanat Evi olarak hizmete açıldı.

Adıyaman Valiliği İl Özel İdaresi, GAP İdaresi Başkanlığı tarafından restorasyonu gerçekleştirilen eski Askerlik Şubesi'ne Vali Halil Işık Kültür ve Sanat Evi ismi verildi.

Vali Halil Işık kendi adını taşıyan kültür ve sanat evinin açılışını yaptı.

Adıyaman ilk kültür ve sanat evine kavuştu. Açılış törenine Vali Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, kaymakamlar ve kurum müdürleri açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Vali Halil Işık, görev yaptığı süre içersinde tarihi ve kültürel yapıların gelecek nesillere aktarılması için çaba gösterdiğini kaydederek, "Adıyaman'a ilk göreve başladığımda Tuz Hanı, Eski Askerlik Şubesi ve Perre Antik Kent'in içler açısı halini gördüm ve çok üzüldüm. Eski Askerlik Şubesi'nin çatısı tamamen yıkılmış ve kömür deposu olarak kullanılıyordu. Hemen bir çalışma başlatarak Adıyaman'ın tarihi ve kültürel değerlerini günümüze kazandırıp, onları güncel bir şekilde yeniden işletmeye sokmak adına valilik olarak projeler yapmaya başladık. Burayla ilgili olarak daha önce yapılmış bir proje vardı fakat atıl kalmıştı. Bir bütün olarak Adıyaman'ın tarihi ve kültürel dokusunu ayağa kaldırmaya çalıştık. Bu çalışmalar kapsamında Eski Askerlik Şubesi'nin restorasyonunu yaparak kültür ve sanat evi olarak hizmete açıyoruz" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan ise, il genel meclisinin aldığı karar ile kültür ve sanat evinin isminin Vali Halil Işık Kültür ve Sanat Evi olduğunu belirterek, kültürel değerlerin önemine dikkat çekti. Erkan, "Küreselleşmenin bu kadar küçüldüğü dikkate alındığında önemli olanın hiçbir kültürün diğer kültürü ezmemesidir. Uygarlıklar arasında hiyerarşi olabilir fakat kültürler arasında hiçbir şekilde hiyerarşinin olamayacağı gerçeğini göz ardı edemeyiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Adıyaman'ın ilk kültür ve sanat evinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından binanın içerisi gezildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 19:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?