6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kumbaradan kitap çıkacak

KAHTA'DA

Kahta Kaymakamlığı'nca 'Kahta Okuyor Eylem Planı' kapsamında uygulanmaya devam edilen 'Benim Kitap Kumbaram' isimli projenin 2010 yılı çalışmalarına başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğinde 3 Ocak 2008 tarihinde başlatılan 'Türkiye Okuyor Kampanyası'na destek olmak üzere Kahta Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 'Kahta Okuyor Eylem Planı' hayata geçirildi. Kahta Kaymakamlığı'nca 'Kahta Okuyor Eylem Planı' kapsamında uygulamaya devam edilen 'Benim Kitap Kumbaram' isimli projenin 2010 yılı çalışmalarına başlandı. Kahta Projeler Bürosu tarafından koordine edilen proje çerçevesinde öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan toplam 4 bin kitap kumbarası, Kahta Kaymakamı Coşkun Açık tarafından, Hürriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Hürriyet İlköğretim Okulu'nda yapılan törene Kahta Kaymakamı Coşkun Açık ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Sait Uluçay, Projeler Bürosu Görevlisi Mustafa Çiçek, Halk Eğitim Müdürü Abdullah Remzi Akgül, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hedefin öğrencilere kitap okuma alışkanlığı ve kitap satın almak amacıyla tasarruf yapma alışkanlığının kazandırılması olduğunu söyleyen Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, "Bugün 4 bin öğrenciye dağıttığımız kumbaralara, çocuklarımız harçlıklarının bir kısmını atmak suretiyle tasarruf yapacak ve kumbaralar çocuklarımızda bir ay süreyle kalacaktır. Bir aylık süre içerisinde öğrencilerimiz tarafından biriktirilen paralar kitap alınması için değerlendirilecektir. Bu amaçla haziran ayı içerisinde Kitap Şenliği düzenleyeceğiz. Kumbaralarına birikim yapmış olan öğrencilerimiz, kumbaralarını kitap fuarında açacak ve tasarruf ettikleri miktar kadar kitap alacaklardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 23:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?