1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kuraklık un sektörünüde vurdu

Adıyaman'da bir araya gelen un sektöründe faaliyet gösteren sanayiciler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kuraklığın sektöre etkilerini görüşerek ekinlerin verimliliğini inceledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, TMO Şube Müdürleri, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, sanayicilerden oluşan grup, Adıyaman'a gelerek ekinlerde kuraklık incelemeleri yaptı. Toplantı öncesinde dünyanın 8. Harikası olan Nemrut Dağı'nın zirvesine tırmanan kafile, tırmanıştan önce buğday ekili tarlalarda ekinlerin verimliliğini ve kuraklıktan nasıl etkilendiklerini inceledi.

İncelemeler sonrasında Nemrut Dağı'na tırmanan Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu ve TMO üyeleri Nemrut Dağı'nda bulunan heykellere hayranlık duyduklarını belirtti.

Nemrut Dağı zirvesine çıkmadan önce Adıyaman'da yapılacak olan ekinlerde kuraklık toplantısı öncesinde buğday ekili alanlarda incelemeler yapan Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, Adıyaman bölgesinde eş değerli bir kuraklığın olduğunu belirtti. Özmen, "Nemrut Dağı'nda fevkalade tarihi bir irade ile karşılaştık. Bu tarihten çok etkilendik. 20 asır önce burada böyle bir eserin bir politika sonucu ortaya konulması çok güzel bir olaydır. Bununla birlikte Türkiye'de hala tarımsal alanda gerçekleştiremediğimiz bir takım konularda bizi üzüyor. Gönül isterdi ki bugün Adıyaman'a devletle ve özel sektörle kuraklığı tartışmak, yeni sezonun ilk toplantısını bölgedeki kamuoyunun dikkatini çekmek için Adıyaman'a geldik. GAP projemiz bitmiş olsaydı belki bugün burada kuraklığı konuşmayacaktık. Buradaki devası verimliliğin un ihracatına nasıl yansıyacak noktasındaki politikalarını oluşturacaktık. Maalesef bugün için bölgedeki kuraklığı toplantımızda konuşup, değerlendireceğiz. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu olarak da Türkiye'de ki buğday rekoltemizi, bölgede ne kadar noksanlık var, bunları tespit edip Toprak Mahsulleri Ofisi ile birlikte geleceğin politikalarını oluşturmak üzere Adıyaman'da toplantımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 13:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?