2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

'Kuran'la Yaşamak' konulu konferans

Adıyaman Belediyesi ile Ensar Vakfı tarafından 'Kuran'la Yaşamak' konulu konferans düzenlendi.

Demokrasi Parkı iftar çadırında organize edilen konferansa Belediye Başkan Vekili Fahri Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Durmuş ve Ebubekir Fırat, Ensar Vakfı Başkanı Mehmet Altundal, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Gaffari İzci, belediye birim müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya Selçuk Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Mehmet Bakırcı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa yoğun ilgi gösterildi. Mehmet Bakırcı, Kur'an-ı Kerim-i okuyarak başladığı konuşmasını Türkçe tercüme edip, Kur'an'da Cenab-ı Allah'ın çok güzel mesajlar verdiğini belirtti.

Kur'an'ın Allah tarafından Hz. Muhammed'e (SAV) indirildiğinin altını çizen Bakırcı, bir dünyada Kur'an, Peygamber ve Allah yoksa o dünyanın bir anlam ifade etmeyeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Peygamber efendimizin bütün hayatı bizim için bir örnek olmalıdır. Sözleri bizim için çok değerlidir. Bütün Müslümanların Kur'an ve sünnetin sözlerini kıyamete kadar takip etmesi ve harfiyen uyması gerekmektedir. İslam yolunda yürüyen bir insan dünyalık hiçbir şeye sahip olmasa bile, dünyanın en zengini ve en akıllısıdır. Ahiret alemi için ise kendisine köşkler ve en güzel saraylar hazırlanmıştır"

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 13:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?