2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Kurban kesim yerleri belirlendi

Adıyaman Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından yapılan toplantı sonrasında kurban kesim ve satış yerlerini belirledi.

Adıyaman Vali Yardımcısı Selami Işık, toplantı sonrası alınan kararları açıklayarak kesim ve satış yerlerinin belirlendiğini söyledi.

Komisyon üyeleri Adıyaman'da kurbanlık satışı için dört ayrı nokta tespit etti. Kurbanlık satış yerleri olarak Saftat Et Kombinası, Hayvan Pazarı, Eski Sümerbank Fabrikası yanı, Fatih Camii yanının belirlendiği, kesim yerleri ise Saftat Et Kombinası, oto yıkamalar ve izin verilecek besi çiftlikleri olarak karar verildiği bildirildi. Belirlenen noktalar dışında kurban kesimi yapanlar hakkında yasal işlem yapılacağı ve kararlara uymayanlar hakkında Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından 114 YTL para cezası uygulanacağı kaydedildi. Komisyonun kurban kesim elemanı yetiştirme ve geliştirme kursu düzenlenmesi, büyükbaş hayvanların kesim ücreti 50 YTl, küçükbaş hayvanların kesimi için 20 YTL kesim ücreti tespit edildi.

Vali Yardımcısı Selami Işık, "Kurban Bayramı'nda yerine getirecekleri dini vecibelerden olan kurban hizmetlerinin insan ve çevre sağlığı yönünden gerekli esas, kriter ve şartlara uygun olarak verilmesinde insan ve çevre sağlığının korunması önem arz etmektedir. Bu nedenle kurban hizmetleri ile ilgili fert, toplum ve çevre sağlığının korunması ve olumsuz etkilenmemesine yönelik tedbirler alındı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 21:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?