6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Kurban satıcılarına megaonlu uyarı

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi kent genelinde yaşanan insan yoğunluğu nedeniyle kontrollerini arttırdı. Denetimleri sıklaştıran polis ekipleri özellikle hayvan satış noktalarında yaşanabilecek asayiş olaylarının önüne geçmeyi planlıyor. Kurbanlık satış noktalarına giren polis otolarının megafonları kurbanlık satan ve kurbanlık alan kişileri sürekli uyarıyor.

Ekipler polis otosundan megafonla, "Değerli vatandaşlarımız; alışverişiniz esnasında, yankesicilik, hırsızlık ve dolandırıcılık konularına karşı dikkatli ve duyarlı olmanız, tanımadığınız kişilerin sözlerine itibar etmemeniz, sahte paralar konusunda dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu tür konularla karşılaştığınızda 155 polis imdat ivedilikle bilgi vermeniz veya en yakın polis ekibine müracaat etmeniz rica olunur. Şimdiden bayramınızı kutlar, iyi alışverişler dileriz" metnini tekrar tekrar okuyor.

Bu arada yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle il merkezinde kurulan hayvan pazarı da canlandı. Havaların yağışlı geçmesi ve beklenen ilginin olmaması nedeniyle satış noktalarını tercih etmeyen satıcılar, bayramın yaklaşmasıyla birlikte satış noktalarını doldurdu. Adıyaman'da Mahalli Çevre Kurulu tarafından belirlenen 5 satış noktası arasında en fazla ilgili gören hayvan pazarı eski günlerine döndü. Kurbanlık satıcıları, vatandaşın kurbanlıklara yoğun ilgi göstermesine rağmen satışların beklenilen derecede olmadığını belirterek, kurbanlık fiyatlarının gecen yıla oranla daha ucuz olduğunu ifade ettiler.

Vatandaşlar ise, kurbanlıkların pahalı olduğunu ve bayram arifesinde fiyatların düşüşe geçmesiyle birlikte kurbanlık alacaklarını belirttiler.

Kurban satış noktalarında küçükbaş kurbanlıklar, 200-300 YTL arasında, büyükbaş hayvanlar ise bin 500 ile 3 bin YTL arasında satılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 18:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?