1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kurtulmuş, AKP ve CHP'ye yüklendi

Saadet Parti (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da ki mitingde AK Parti ve CHP'ye yüklenerek, bu iki partinin sürekli söz dalaşında olduklarını kaydetti.

Özel uçakla Adıyaman havaalanına inen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, yağmur altında partililere hitap etti. Mustafa Yücel Özbilgin parkı önünde partililere seslenen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin diğer partilerden farklı bir parti olduğunu belirterek, seçmenlerden Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Kırmızı'ya oy istedi. Partililer attıkları 'Numan Başbakan' sloganlarıyla, sık sık Kurtulmuş'un konuşması kesti.

AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın meydanlarda sürekli birbirleriyle söz dalaşı içersinde olduklarını belirterek, Saadet Partisi'nin sürekli yapıcı bir siyaset izlediğini vurguladı.
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Seçim kampanyalarını takip ediyorsunuz. Birbirlerine karşı sürekli bir söz dalaşı içersindeler. Birinin ak dediğine, diğeri kara diyor. Biri diğerine nasıl taş atarım diye, ona bakıyor. Diğeri öbürsüne nasıl taş atarıma, bakıyor. Bir tek parti meydanlara çıkıyor ve görüşlerini söylüyor. Siyasi olarak yapıcı bir üslup kullanıyor, yol göstericilik yapıyor. Doğruya doğru, eğriye eğri diyerek, milletin sevgisini, sempatisini desteğini alıyor. O parti Saadet Parti'dir. AK Parti
doğru bir şey yaptığında, 'Doğru' diyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi çarşaf açılımı yaptığında, 'Doğru' diyoruz. Kimsenin ayağına çelme takmıyoruz. Yanlışın karşısında yıldırım gibi şimşek gibi duruyoruz" dedi.

Siyasilerin birbirleri ile dalaşmak yerine ekonominin düzeltilmesi için politikalar üretmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Kurtulmuş, "Türkiye'nin en önemli problemi ekonomik problemdir. Sürdürülmeye çalışan politikalar, özellikle 2000 yılının başından bu yana devam eden politikalar maalesef milletimizi yoksulluk, işsizlik ve ürettiklerinin beş para etmek hale gelmesini sağlamıştır. Adıyaman buna en güzel örnektir; maalesef en kötü örneklerden birisidir. Adıyaman'ın neredeyse üçte biri tütünle uğraşmaktadır. Yıllardır tütün ekebiliyor musunuz? Yıllardır ektiğiniz tütün para ediyor mu? Niye etmiyor, niye tütün ekemiyorsunuz? Eliniz kolunuz mu eksik? Yapamadığınız bir şey mi var; tütünüz kötü bir tütün mü? Niye Adıyamanlı Ahmet, Mehmet tütün üretemiyor. Çünkü Philip Morris sigarasını satacak diye, bu bölgede tütün ekimine müsaade edilmiyor" şeklinde konuştu.
Saadet Partisi'nin bu ülkenin harcı, çimentosu olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin tezgahın dağıldığı bir ülke haline geldiğini ifade etti. Türkiye'de herkesi borçlu hale geldiğinin altını çizen Kurtulmuş, herkesin işsizlik kıskacı altında olduğunu söyledi.

Türkiye'de maneviyatın bozulmasına vurgu yapan Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de bir tarafta ekonomik kriz, diğer tarafta maneviyatın bozulması var. İMF ekonomik yapıyı bu hale getirildiyse, maalesef maneviyatı da başkaları adım adım bu hale getirdiler" diye konuştu.

Saadet Partili belediyelerin çok güzel işlere imza attığını sözlerine ekleyen Kurtulmuş, "Mustafa Sandal'ın çok güzel bir şarkısı var; 'Onun arabası var ama ruhu yok' diye. Bu aradaki fark ruh farkıdır. Saadet Partisi'nin farkı var" şeklinde benzetme yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 19:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?