1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kuruluş Ayini

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Mor Petrus Mor Pavlos Kilise'sine gelen Süryaniler büyük ayinde buluştu.

Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Melki Ürek tarafından yönetilen Mor Petrus Mor Pavlos Kilesi'nin kuruluş ayinine İstanbul, Ankara Süryani Ortadoks Cemaati Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, "Ülkemiz hassas dönemden geçiyor, eksiklikler ve sorunlar olabilir. Ama ülkemiz güçlü ve büyük bir ülkedir. Ordumuz güçlüdür" dedi. Bu yıl 11.si düzenlenen büyük ayine ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Bedri Ayseli, İnönü Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji Başkanı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Bayram Kaçmazoğlu, yurt dışı ve yurt içinden çok sayıda Süryani cemaatine mensup kişiler katıldı. Resmi ve sivil polis ekipleri kilise etrafından geniş güvenlik önlemi aldı.

Çok sayıda kişinin katıldığı büyük ayinde ünlü sanatçı Bedri Ayseli, gür sesiyle ayin duası okudu. Duaların edildiği büyük ayinde mumlar yakılarak dilekler dilendi. Ayin sonunda bir cemaat mensubu, Süryani Ortadoks Cemaati Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin'e plaket verdi. Ayin sonrasında kiliseden çıkan cemaate okunmuş ekmek parçacıkları ikram edildi. Büyük ayin için bir araya gelen onlarca kişi için kilisenin bahçesine kurulan masalarda, ayine katılanlara yemek ikram edildi.

Ünlü sanatçı Bedri Ayseli, Adıyaman'da kilisede ayine katılmanın mutluluğu hissettiğini belirterek, "Önceden Diyarbakır'da iken 4-5 tane kilise vardı. Bu kiliseler hep böyle dolup taşardı. Bugün o günleri yaşadım. Dilerim ki hep böyle dolu, coşkulu olsun; ülkemizde mutluluk olsun" dedi.

Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Metropolit Filüksinos Yusuf Çetin, kendi dinlerine mensup kişilerin bu topraklarda 6 bin senelik geçmişinin olduğunu ve bu toprakları sevdiklerini ifade etti.

Ülke gündemiyle ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Yusuf Çetin, Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini, bazı sorunların ve bazı eksikliklerin olabileceğini belirterek, Türkiye'nin güçlü ve büyük bir ülke olduğunu kaydetti.
Çetin, "Ordumuz güçlüdür. Demokrasi yolunda ülkemiz günden güne yol alıyor ve daha iyiye gidiyor. Zaman içersinde tüm sorunların aşılacağını düşünüyoruz. Biz hem hükümetimizi hem de ordumuzu seviyoruz. Bu ülkede yaşayan tüm insanlarımızı seviyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliği, huzuru ve güçlenmesi için dua ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 15:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?