1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kutan'a açılışta yoğun ilgi

Saadet Partisi (SP) Adıyaman seçim bürosunun açılışına katılan eski Genel Başkan Recai Kutan'a partililerin sevgi gösterisi nedeniyle izdiham yaşandı.

Mimar Sinan Kültür Parkı karşısında açılan partinin seçim bürosu açılışı, katılımın yüksek olması nedeniyle mitinge dönüştü. Çok sayıda kişinin katıldığı seçim bürosu açılışına katılan eski SP Genel Başkanı Recai Kutan, kalabalık nedeniyle zor anlar yaşadı. Saadet Parti Belediye Başkan adayı Abdulkadir Kırmızı'nın seçim bürosu açılışı nedeniyle Adıyaman'a gelen Recai Kutan'ın seçim bürosuna gelişiyle birlikte partililer eski genel başkanlarını görmek için birbirlerini itince izdiham yaşandı. İzdihamın ortasında kalan basın mensupları da zor anlar yaşadı. Parti yetkilileri kalabalığın düzenli olarak yerini alması ve izdihama neden olmaması için sık sık uyarıda bulundu. Yaşanan izdiham nedeniyle konuşmacılar bir süre konuşamadı. İtişip kalkışmaların sona ermesinin ardından konuşmalar geçildi.

Partililer tarafından sık sık, 'Mücahit Erbakan' ve 'Başkan Kırmızı' sloganları atılırken, konuşmacılar sloganlar nedeniyle konuşmalarını kesmek zorunda kaldı. Partililer Recai Kutan'ın elini öpebilmek için yarıştı. Partinin konuşmacıları da konuşmalarının ardından Kutan'ın elini öptü.

Açılışta konuşan eski Genel Başkan Recai Kutan, 29 Mart günü Abdulkadir Kırmızı'nın görevini bıraktığı yerden gidip alacağını belirterek, Adıyaman Belediyesi'nin özellikle mali bakımdan kötü durumda olduğunu açıkladı. Ağırlıklı olarak Türkiye'nin iç ve dış politikalarıyla ilgili konuşan Kutan, Milli Görüş'ün iktidara gelmesi halinde IMF ile bağları kopartacaklarını vurguladı. İktidar ile muhalefetin birbirlerinden farkının olmadığını ifade eden Kutan, ülkenin milli ve manevi duygularının yok edildiğinin altını çizdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davosta'ki çıkışını değerlendiren Kutan, "Başbakan'ın Davos çıkışına biz destek verdik. 'Ne güzel söyledi' dedik. Ancak bu olaydan 4-5 ay önce bu kişi Türkiye'ye davet edildi. TBMM'de konuşturuldu ve bizim millet vekilleri ayakta alkışladı. Bu manzarayı gördüm kahroldum. Meclisteki 550 milletvekili arasında bir yiğit aradım. Hiçbirisi çıkıp ben Filistin'im demedi. Niye göremedik. Çünkü bunların içersinde milli görüşçüler yok" dedi.

Belediye Başkan adayı Abdulkadir Kırmızı ise Adıyaman Belediyesi'nin içinde bulunduğu mali kriz ve borçlarının altını çizerek, 5 yıl önce devrettiği görevini alacağını söyledi. Kırmızı, "Adıyamanlılar ile çıktığımız bu yolculuk 29 Mart akşamı sandıkta son bulacak. İnşallah bizim için hayırlı olan bir sonuç ortaya çıkacak. Ben bu kente 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Belediyeyi 2004 yılında borçsuz olarak devrettik. Fakat 2009 yılında 100 milyon TL civarındadır. Bu belediyenin bu borçları nasıl ödenecek? Biz Başbakan'ı değil, fakat şuan ki Belediye Başkanı'nı seçimlerde üzeceğiz. 29 Mart'ta vatandaş belediye başkanının istifasını imzalayacak" dedi.

Konuşmaların ardından Recai Kutan ile birlikte Belediye Başkan adayı Abdulkadir Kırmızı, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, SP İl Başkanı Mustafa Alkayış birlikte kurdeleyi kestiler. Recai Kutan daha sonra Malatya'ya hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 18:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?