1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Adıyaman'da Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında İl Müftülüğü tarafından düzenlenen panelde duygusal anlar yaşandı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Hisar Solan'da bir program düzenlendi. Ahi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi İlahiyatçı-Yazar Halit Ertuğrul'un konuşmacı olarak katıldığı panelde 'İslam'da Aile' konusu ele alındı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hayatından kesitlerin anlatıldığı panele Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Muhammet Necip Büyükaslan, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi ve Bölge Metropoliti Melki Ürek, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Defterdar Şefik Tongal, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkan Abuzer Aslantürk, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Zülfikar Işık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, alevi dedeleri ve vatandaşlar katıldı. Program Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e olan özlemini anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı. Sinevizyon görüntüleri karşısında katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Sinevizyon
gösterisinin ardından sahneyi alan İl Müftülüğü'ne bağlı ilahi grubu birbirinden güzel ilahileri seslendirdi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirterek, insanlığa verdiği önemi anlattı. Konuşmasının ardından Müftü Mehmet Emin Avcı, protokol üyelerine ve Mor Petrus Mor Pavlos Kilisesi ve Bölge Metropoliti Melki Ürek'e gül verdi.

Kutlu Doğum Haftası'nın Peygamber Efendimizi (SAV) tanıyarak hayatımızı ahlakla güzelleştirme ve bu yolda bir tazelenme mevsimi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin odaklandığı örnek bir şahsiyet olan Hz. Peygamber'in hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Onun örnek alınması, yalın bir taklit ve sünnetinin birkaç basit eyleme hapsedilmesi şekliyle değil, onun sünnetinin ve siretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlakının davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapılması ile mümkündür" dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Kur'an-ı Kerim'in adeta yaşayan bir örneği olduğunu dile getiren Vali Ramazan Sodan, Peygamber Efendimizin ebedi saadet yolunu insanlığa gösterdiğini kaydederek, "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülkemizde 1989 yılından bu yana düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programları, vatandaşlarımız arasında birlik, beraberlik, sevgi, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlenmesine vesile olmaktadır. Kutlu Doğum Haftası denildiğinde Hz. Peygamberi (SAV) anmak ve en önemlisi onu anlamak akla gelir. O rahmet ve sevgi Peygamberidir. Dünya onunla aydınlanmış, doğru yolu o göstermiştir. İnsanlara varlığın gayesini öğretmiştir. Her sahada ideal insan olma portresini yaşantısıyla göstermiştir. İnsanların her zaman muhtaç oldukları güzel ahlak ilkelerini talim etmiştir. Yüce Allah'ın gönderdiği peygamberler halkasının sonuncusu Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumu sıradan bir olay değildir. Kutlu doğum dünyada bir çok değişim ve gelişimlerin yaşanmasına vesile olmuştur.

Peygamber Efendimiz hayatını insanların İslam dini ile buluşmasına adamıştır. Örnek şahsiyeti, merhametli, yumuşak kalbiyle tüm insanları kucaklayan Hz. Peygamberimiz, Allah'tan aldığı iman ve barış ışığını her seviyedeki insanla paylaşmış, hayatı boyunca hak sahibine hakkını vermek için büyük gayret göstermiştir. Peygamber Efendimizi insanlık örnek almalıdır" diye konuştu.
İslam'da aile konusunun anlatıldığı panelde Doç. Dr. Halit Ertuğrul, dünyada en büyük zenginliğin aile zenginliği olduğunu ifade ederek, ailenin İslam dinindeki yeri ve önemine değindi. Doç. Dr. Ertuğrul, insanların sahip oldukları zenginlikleri kayıp ettiği zaman anladığına dikkat çekti.

Panel sonrası Doç. Dr. Halit Ertuğrul katılımcılarla sohbet ederek, kitaplarını imzaladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 12:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?