1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kahta Eğitimciler Derneği (KED) tarafından düzenlenen gecede semazenlerin gösterisi büyük ilgi gördü.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda kutlama töreni yapıldı. Semazenlerin gösterisini izlemek için salona akın eden vatandaşlar, izdihama neden oldu. Salonda yer bulamayan bir çok vatandaş içeri giremedi.
Geceye Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Sincik Belediye Başkanı Hasari Altıntel, Emniyet Müdürü Bülent Erkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Akgül, daire müdürleri öğretmen, öğrenci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şanlıurfa'dan gelen semazen grubunun sema gösterisi ve ilahi dinletisi gönülleri fethetti. Unutulmaz bir gece yaşayan davetliler semazenleri uzun süre alkışladı. Kahta Eğitimciler Derneği Başkanı Tarık Çetin benzer etkinlikleri devam edeceğini belirterek, "Bu yılın Kutlu Doğum Haftası nedeniyle böyle bir etkinlik düzenledik. Bu sayede Kahtalılar ilk defa semazen gösterisi izlettik. Hz. Muhammed'e duyulan sevgi ve muhabbet dairesi çerçevesinde bugün binlerce insanımızın salona akın ettiğini görüyoruz. Sevgi seli hasret seline dönüştü. Asırlardır onun gösterdiği yolda ilerledik" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 13:02:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?