1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Kuyucak Kültür Derneği kapatıldı

Adıyaman merkeze bağlı Kuyucak köyünde ikamet eden vatandaşların kurduğu Kuyucak Kültür ve Dayanışma Derneği resmen kapatıldı.

Adıyaman'da 3 yıldır faaliyet gösteren Kuyucak Kültür ve Dayanışma Derneği’nin tabelası indirildi, binası boşaltıldı. Adıyaman'da yaşayan Kuyucaklıların destekleri ile yürütülen dernek faaliyetleri derneğin kapatılması ile durduruldu.

Dernek olarak aylardır sıkıntı yaşadıklarını belirten Kuyucak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bilgiç, sıkıntılara rağmen bugüne kadar derneğin ayakta durması için çalıştıklarını kaydetti.

Derneğin kapatılmasını Kuyucaklılar için olumsuz bir durum olarak değerlendiren Başkan Bilgiç, şunları söyledi:
"3 yıldır hizmet veren derneğimiz bugün ilgisizlikten dolayı kapandı. Derneğimizin üye sayısı 120 iken, bugün bu sayı 30 oldu. Derneğimizi Kuyucak halkının sorunlarına çözüm bulmak, sıkıntılarını gidermek amacıyla kurduk. Fakat çok sayıda üye ile kurulan derneğimizin her geçen gün üye sayısında düşüş yaşandı. Derneğimiz tarafından üyelerden ayda 5 TL aidat ücreti alıyorduk. 2 yıldır aidat ödemeyen üyelerimiz var. Aidat ücretlerini alamayınca derneğin giderleri karşılanmamaya başlandı. Sıkıntılara rağmen devam ettirdiğimiz dernek faaliyetlerini durdurduk. Ve dernek binamızı boşalttık. Artık Kuyucak halkının sorunlarını aktarabileceği bir dernek yok. Ama Kuyucaklı bir vatandaş olarak vatandaşlarımızın imkanlarım nispetinde sorunlarını gidermeye çalışacağım."

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 17:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?