1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Lise inşaatında yolsuzluk iddiası

Adıyaman'ın Besni ilçesinde yapılan Kızılin Lisesi okul onarım ihalesinde yolsuzluk yapıldığını iddia eden bir müteahhit, resmi makamlara ve savcılığa şikayette bulundu.


Müteahhit Mustafa Çelik, Besni ilçesi Kızılin Lisesi'nin onarım ihalesine en düşük teklifi kendisinin verdiğini iddia ederek haksız gerekçelerle işin başka müteahhide verildiğini ileri sürdü. İhalenin başka müteahhide verilmesinin ardından Mustafa Çelik, yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle Bayındırlık Bakanlığı, Adıyaman Valiliği ve Besni Kaymakamlığı'na şikayet dilekçesi vererek savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Müteahhit Mustafa Çelik, "1 Kasım 2007 tarihinde Besni Kızilin Lisesi onarım inşaatı ihalesine gerçek kişi ve ortaksız olarak katıldım. Açılan ihale dosyalarında 73 bin YTL ile en uygun teklifi verdiğim ortaya çıktı. İhalenin bende kaldığı tarafıma bildirildi. 5 gün sonra Kızilin Lisesi tarafından bana bir mektup gönderildi. Mektupta tarih yanlışlığından kaynaklanan bir gerekçe ile ihalenin benden alındığı bildirildi. İlginç olan ise mektup 7 gün sonra tarafıma ulaştırıldı. 7 gün olan itiraz süresi dolduğu için itirazda bulunamadık. İhalede usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunarak yetkililere şikayet dilekçesi verdim. İhale komisyonunun ihmali ve sorumsuzluğu söz konusudur" iddialarında bulundu.


Mustafa Çelik, başka bir ihalede daha usulsüzlük yapıldığını öne sürerek, "Besni Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Yeniköy köyü, Yeniköy köyü Zormağara mezrası, Akpınar köyü ve Yelbastı köyü içme suyu yapım işleri ihalesi saat 14.00'te yapılması gerekirken aynı gün saat 09.00'da yapıldı. İhale saatinin değiştiğinden haberdar olmayan müteahhitler bu ihaleye giremedi. Bu konuyla ilgi de kaymakamlığa şikayet dilekçesi sundum" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 14:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vahap biricik IP: 78.161.33.xxx Tarih : 13.06.2013 15:16:57

mustafa çelik sen kendine bak suçlamalarınla kimi itham ediyorsun en düşük teklifi verdiğini nerden biliyorsun