1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Liselilerden Filistin'e yardım

Adıyaman Rekabet Kurumu Lisesi 12 TM-B sınıfı öncülüğünde okul öğrencileri Filistin'e yardım amacıyla kermes açtı.

Rekabet Kurumu Lisesi spor salonunda açılan kermeste elde edilen gelir, İsrail'in baskısı altında kalan Filistin'e gönderilecek. Öğrencilerin göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı okul öğretmenleri mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Kermeste satışa sunulan gıda malzemelerine öğretmenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Öğrencilerin kermes açmak için izin istediklerinde bu olaya sıcak baktığını dile getiren Okul müdürü Abdurrahman Çalış, kermeste satışa sunulan ürünlerin öğrenciler tarafından evde yapıldığını kaydederek, "Öğrencilerimiz bir haftadır açılan kermesle ilgili olarak çalışmalar yapıyorlardır. Bazı öğrencilerimiz evde hazırladıkları ürünleri, bazıları ise çarşıda aldıkları malzemeleri kermeste sundular. Burada elde edilecek gelir Milli Eğitim Bakanlığımızın açmış olduğu hesaba yatırılarak, Filistinli Müslüman kardeşlerimize ulaşacaktır. İlerleyen günlerde bu tür etkinliklerin yapılması yönünde diğer sınıflarımızın da talepleri var. Burada esas olan öğrencilerimizin yardımlaşma duygularını geliştirmektir. Yardımın küçüğü, büyüğü olmaz" diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde okul içerisinde Filistin'e yardım amacıyla açılan yardım kutusundan elde edilen bin 735 TL'nin Filistin'e gönderildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:30:53
Güncelleme :16 Ocak 2009 Cuma 11:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?