6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

LYS'de dereceye girenlere ödül

LYS'DE DERECE YAPAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Adıyaman Anadolu Lisesi'nden bu yıl mezun olan ve Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) dereceye giren 3 öğrenci, okul idarecileri ve okul aile birliği tarafından çeyrek altın ile ödüllendirildi.

LYS'de 50 Matematik sorusunun tamamını, 30 Geometri sorusunun 29'unu, 30 Fizik sorusunun 29'unu, 30 Kimya sorusunun tamamını ve 30 Biyoloji sorusundan 29'unu doğru yanıtlayan Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencisi Abdurrahman Yücel, il ikincisi Türkiye 522.'si olurken, okul arkadaşları Volkan Çalık Türkiye 2000'nincisi, Emine Kara ise eşit ağırlıkta Türkiye 4000'ncisi oldu.

Adıyaman Anadolu Lisesi idarecileri ve Okul Aile Birliği, dereceye giren öğrencileri birer çeyrek altın ile ödüllendirdi. Heyecanları yüzlerinden okunan öğrenciler ödüllerini öğretmenlerinin ellerinden aldılar.

Öğrencilerine başarılar dileyen Okul Müdürü Suat Unutmaz, öğrencilerin emeklerinin karşılığını aldığını söyledi. Öğrencilerin başarısında öğretmenlerinin de emeğinin bulunduğunu kaydeden Unutmaz, mezun olan öğrencilerini kutladı.

Adıyaman 2.'si Türkiye 522.'si olan Abdurrahman Yücel ise, elde ettiği başarıdan ötürü mutlu olduğunu dile getirdi. Hedefinin tıp fakültesi okumak olduğunu belirten Yücel, sınav sorularının oldukça kolay olduğunu, sınavda herhangi bir heyecan yaşamadığını ve sınav sonrası Adıyaman'da ilk 3'e gireceğini tahmin ettiğini ifade etti.

LYS'DE DERECE YAPAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 17:42:00
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 23:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?