7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Magandalar davulcuyu vurdu

(ÖZEL HABER) DÜĞÜN MAGANDALARI DAVULCUYU VURDU

Adıyaman'da bir düğünde havaya açılan ateş sırasında kurşunun başına isabet etmesiyle ağır yaralanan davulcu, Elazığ'a sevk edildi.

Olay, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Esendere köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Aksüt ile amcasının kızı Fatma Aksüt'ün köy meydanında gerçekleştirilen düğün töreninde halay çeken davetlilerden bazıları silahla havaya rastgele ateş açtı. Bu sırada kurşunlardan biri, halay çekenlerin ortasında bulunan davulcu İbrahim Halil Genç'e isabet etti. Davulcunun sol kaşının üzerinden giren kurşun kafatasından kavis yaparak ense bölgesine saplandı. Yaralı hemen özel bir araçla Kahta Devlet

Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıkılırken, 112 sağlık ekiplerine de haber verildi. Ambulans yolda yaralıyı alarak Kahta Devlet Hastanesi'ne getirdi. Burada ilk müdahalesi yapılan İbrahim Halil Genç'in ensesinde kurşun olduğu tespit edildi. Gözlerinin görmediği öğrenilen davulcu, ameliyat edilmek üzere Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Düğünde zurna çalan Sedat Tilki, 4-5 kişi havaya rastgele ateş ettiği esnada arkadaşının bir anda yere yığıldığını ve kanlar içerisinde kaldığını söyledi. Silahı ateş edeni görmediğini ifade eden Sedat Tilki, olayın kaza olduğunu aktardı.

Jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede davulcunun başına isabet eden kurşunun düğün sahibinin akrabası H.A.'nın silahından çıktığını belirledi. H.A. ifadesinde, havaya ateş ettikten sonra silahın ağzına mermi verirken patladığını söyledi. Bulundurma ruhsatı olan silahın arızalı olduğu ve daha önce de bu şekilde patladığı öğrenildi.

Yaralı davulcunun ağabeyi Ramazan Genç, kardeşinin ameliyat edildiğini fakat kurşunun riskli bölgede olmasından dolayı çıkartılamadığını belirterek, iki gözünün de hala görmediğini ve yoğun bakım servisinde olduğunu söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

(ÖZEL HABER) DÜĞÜN MAGANDALARI DAVULCUYU VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 19:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?