1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Mahalle sakinlerinin tapu sevinci

Kahta ilçesinde belediye tarafından 13 dönümlük alan okul yapılması için kaymakamlığa hibe edildi.

Kahta Kaymakamlığı tarafından Yavuz Selim Mahallesi’ne yaptırılması planlanan ilköğretim ve lise binası için gerekli olan 13 dönümlük arazinin tapusu Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak tarafından Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Bayram Ulutaş'a teslim edildi. Kahta Belediyesi'nde düzenlenen tapu teslim törenine Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Bayram Ulutaş ile mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların çocuklarının başka mahallede bulunan okullara gittiğini ve bunun güç olduğunu kaydederek, "İki mahalle arasındaki şehirler arası karayolunda meydana gelen kazalarda yaşamlarını yitiren evlatlarımız oldu. Bu sorunların bir daha yaşanmaması için belediye olarak mahallede yapılması düşünülen bir ilköğretim ve birde lise binası için yaklaşık 13 dönümlük alanı okul yapımına öncülük eden kaymakamlığımıza hibe ediyoruz. Belediye olarak daima eğitme yüzde yüz desteğimiz sürecektir" dedi.

Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Bayram Ulutaş ise, mahalleye yapılacak okulların öğrencilerin can güvenliği açısından çok önemli olduğunu belirterek, öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim alacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 18:49:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?