1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Mahalli liğ futbolcularına diş bakımı

Türkiye'de ilk kez Adıyaman'da uygulanan ve örnek olan mahalli ligde top koşturan futbolcuların ağız ve diş sağlığı bakımları yapıldı. 

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği öncülüğünde başlatılan ve çeşitli kurumların destekleriyle oluşturulan mahalli ligde futbol oynayan futbolcuların ücretsiz ağız ve diş sağlığı bakımı yapıldı. Futbolcular ağız ve diş sağlığı bakımında girerken, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Mahalli Lig Koruma Derneği Başkanı Sait Akbaş, Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, Gençlik Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Akgün, Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Cahit Gökalp, Eski Milli Atlet ve Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön ve Toplum Destekli Polisler de sporcuların yanında oldu. 

Futbolcuların ağız ve diş sağlığının proje paydaşı Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirten Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kurban bayramı sonrasında sporcuların kalp ve akciğer taramalarından geçeceğini kaydederek, amaçlarının sağlıklı sporcular yetiştirmek olduğunun altını çizdi. Projenin ilerleyen günlerde çok yönlü olabilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Adıyaman sporuna katkı sağlamayı hedeflediklerini, bu projelerin Türkiye'ye örnek olacağına inandığını sözlerine ekledi. 

Türkiye'ye örnek olan mahalli lige destek veren herkese teşekkürlerini sunan Mahalli Lig Koruma Derneği Başkanı Sait Akbaş, mahalli ligin sona erdiğini dile getirerek, "Mahalli lig oynanan final karşılaşması ile geçtiğimiz günlerde sona erdi. Önümüzdeki ay içerisinde Valilik Kupası adı altında halı saha turnuvası düzenleyeceğiz. Mahalli lige 20 takım katıldı. Bu turnuvaya 33 mahalle takımın da katılacağını ümit ediyorum" dedi. 

Diş sağlığının vücudu direk etkilediğini vurgulayan eski Milli Atlet ve Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Yurdadön, sporculara kendisinin spor yaptığı dönemlerde başından geçen ilginç bir olay anlattı. Yurdadön, "Bir gün yarışmalar esnasında sakatlanmıştım. Sakatlık nedeniyle tedavilere gidiyordum Doktora gittiğimde doktor ben ayağımdan sakatlanmama rağmen bana dişini aç dedi. O an anladım ki diş sağlığı insan vücudunu direk etkiliyor. Bu nedenle özellikle sporcuların ağız ve diş sağlığı kontrollerini düzenli yapmaları gerekiyor. Bende alt yapıdan yetişen bir sporcuyum. Bu tür projelere destek verilmesi gerekiyor. Bu güzel projeyi Ankara'ya gittiğimde Bakanlığa ileteceğim" şeklinde konuştu. 

Öte yandan ağız ve diş sağlığı taramalarının ardından sporculara diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?