2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Mahalli lig sona erdi

Türkiye'de ilk kez Adıyaman'da uygulanan ve örnek olan Mahalli Lig, üç ay süren sezonun ardından son buldu.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği öncülüğünde başlatılan ve çeşitli kurumların desteleriyle oluşturulan Mahalli Lig, Atatürk Stadı'nda oynanan Yenisanayi Mahallesi-Mehmet Akif Mahallesi arasında oynanan maç ile son buldu. Lige 20 mahalleden 20 takım katıldı. Final maçında kıyasıya mücadele yaşandı. Doksan dakikası golsüz biten maçta, uzatmalarda da gol gelmeyince maç penaltılara kaldı. Penaltı vuruşlarının ardından Yenisanayi Mahallesi takımı, Mehmet Akif Mahallesi takımını 5-4 yenmeyi başardı.

Maç sonrasında kupa töreni düzenlendi. Kupa törenine Vali Ramazan Sodan, Vali Yardımcısı Aydın Börü, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağçı, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Mahalli Lig Koruma Derneği Başkanı Sait Akbaş ve spor camiasından çok sayıda kişi katıldı. Kupa töreninde konuşan Vali Ramazan Sodan, mahalli lig sayesinde gençlerin spora yönlendirildiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise, sporcuları centilmenliklerinden dolayı tebrik ederek, güzelliklerle dolu bir lig maçı yaşandığını ve sporun önemine dikkat çekti.

Mahalli Lig Koruma Derneği Başkanı Sait Akbaş da, Adıyaman'ın gençlerine sahip çıktığını ve gençlerine kıymet verdiğini belirterek, bu yıl hem Adıyaman'da hem de Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 17:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?