3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Mahkemeye verilen işçilerden açıklama

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO), mahkemeye verdiği işçiler adına basın açıklaması yapan Petrol-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Hasan Basri Yüzer;"Müteahhit firma işten işçi çıkarmış ve zorunlu emekliliği protesto etmek amacıyla bir eylem yapılmıştı. Bunun için TPAO yetkililerinden görüşme talebinde bulunduk, talebimiz geri çevrildi. TPAO, işi aksatacak bir anlayışla hareket ettiğimiz gerekçesiyle 100 işçiyi mahkemeye verdi. İşçilerimiz bu şekilde hareket etmedi" dedi.

11. 05. 2004 tarihinde Petrol-İş Genel Merkezi’nin Ankara, Batman, Adıyaman ve Trakya TPAO Bölge Müdürlükleri’nde çalışan işçiler zorunlu emekliliği protesto etmek amacıyla oturma eylemi yapmış; TPAO daha sonra eylem yapan işçileri mahkemeye vermişti. Mahkemeye verilen işçiler, bugün Adıyaman Adliye binası önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı.

Petrol-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Hasan Basri Yüzer, 11. 05. 2004 tarihinde Petrol-İş’e bağlı Ankara, Batman, Adıyaman ve Trakya TPAO Bölge Müdürlükleri’nde çalışan işçilerin zorunlu emekliliği protesto etmek amacıyla eylem yaptığını belirtti. Basri Yüzer, "Müteahhit firma işten işçi çıkarmış ve zorunlu emekliliği protesto etmek amacıyla bir eylem yapılmıştı. Bunun için TPAO yetkililerinden görüşme talebinde bulunduk, talebimiz geri çevrildi. TPAO, işi yavaşlatma, üretimi düşürme ve işi aksatacak bir anlayışla hareket ettiğimiz gerekçesiyle 100 işçiyi mahkemeye verdi. İşçilerimiz bu şekilde hareket etmedi. Bizim bu duyarlı tavrımıza rağmen, işveren idari ve hukuki işleme başvurdu. İşçilerin 3 yevmiyesini kesti ve eylem yapan işçiler mahkemeye verildi. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi. Basın açıklaması yapan işçiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

adıyaman
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:47:52
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?